Social

# remedii dureri de cap #remedii oboseala #apa #deshidratare

Incredibil! Ce poti vindeca doar cu... apa!

Deshidratarea este o problema tot mai grava, avertizeaza medicii, care recomanda consumul de apa pentru a evita o multime de probleme de sanatate precum dureri de cap, infectii, stari de oboseala si multe altele. 

Medicul generalist Roger Henderson din Marea Britanie a explicat, pentru publicatia "The Daily Mail" in ce fel apa influenteaza buna functionare a organismului. Astfel, apa regleaza temperatura corpului, ajuta la transportul nutrientilor si al oxigenului in corp, lubrifica incheieturile, previne constipatia, hidrateaza tinuturile moi si ajuta la producerea salivei. "Daca nu bei suficienta apa e ca si cum nu ai mai avea benzina pentru masina", explica Henderson.

Acesta spune ca durerile de cap sau starile accentuate de oboseala au de multe ori ca si cauza deshidratarea. Prin urmare, daca simti ca ai gura uscata, esti obosit, nu te poti concentra, ai o senzatie de ameteala, iar urina are un miros puternic si este mai inchisa la culoare, tot ce trebuie sa faci este sa bei niste apa.  

"Daca nu ai suficiente fluide in corp, sangele este mai dens si acesta duce la hipotalamus, zona responsabila pentru o multime de functii ale organismului, inducand senzattia de sete. Daca ignorati aceasta senzatie, hipotalamusul poate genera anumite simptome care avertizeaza organismul ca nu functioneaza corespunzator. Unul dintre acestea sunt migrenele, altele sunt letargia, oboseala", spune dr Fayyzad Ahmed, neurolog si purtator de cuvant la organizatia Migraine Trust. Acesta mai avertizeaza ca si infectiile urinare au aceeasi cauza, prin urmare, data viitoare cand vi se face sete, pur si simplu beti apa. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea