Social

Incidente la sectiile de votare in mai multe zone din tara

Serie de incidente in Moldova. Intr-o sectie de votare din Slatina, judetul Suceava, mai multe persoane au fost surprinse in timp ce intrau in acelasi timp in cabina de vot.

Cinci alegatori au intrat impreuna in doua cabine de vot chiar sub ochii supraveghetorilor. Oamenii au introdus buletinele in urne si au plecat nestingheriti.

Aceasta nu este singura neregula din localitatea suceveana Slatina. Azi-dimineata, timp de doua ore, s-a votat fara observatori pentru ca acestia au fost impiedicati sa intre in cladire chiar de catre presedintele sectiei, pe motiv ca nu aveau formularul original de acreditare.

In urma sesizarilor, o echipa a Biroului Electoral Judetean s-a deplasat la fata locului impreuna cu mai multi politisti.

Autobuz cu afise electorale la Timis

Nereguli si la Timisoara. Un cetatean a sesizat Biroul Electoral Municipal ca in fata unei sectii de votare din oras a fost parcat un autobuz cu afise electorale ale unui candidat la functia de presedinte al Consiliului Judetean Timis. Seful sectiei de votare a chemat imediat politia.

Pentru ca sesizarea nu a fost facuta insa in scris, Biroul Electoral Municipal nu a putut lua masurile care se impun in acest caz. In plus, pentru ca soferul nu a fost de gasit, autobuzul cu afisele electorale a ramas in fata sectiei de votare cateva ore.

Incidente la Valcea si Dambovita

In patru localitati din Valcea au fost descoperite baruri la mai putin de 50 de metri de sectiile de votare, iar in Stoienesti un barbat a plecat acasa cu stampila de vot. Incindete au fost si in Dambovita. O sectie de votare a fost inchisa din cauza numarului mare de alegatori care s-au prezentat la vot. A fost nevoie de interventia chiar jandarmilor pentru a face ordine.

Votul a fost suspendat intr-o sectie din Bucuresti, dupa aparitia unor probleme cu reprezentantul PD-L

Potrivit reprezentantilor Biroului Electoral Municipal, presedintele sectiei de votare nr.795, din sectorul 5 al Capitalei, tinea buletinele stampilate sub scaun si le distribuia favoritilor, pentru a le introduce in urne."S-au sesizat reprezentantii celorlalte partide din acea sectie.

A fost suspendat procesul de votare. A venit politia si a constatat, urmeaza sa vedem acum cand se va relua votul. La BEC nu a venit pana acum nicio sesizare pe acest lucru. Potrivit celor de acolo, buletinele erau stampilate in dreptul candidatilor PD-L", a declarat Nicolae Vasilescu, reprezentantul PSD in Biroul Electoral Central.

Candidatul PNG pentru Primaria Lipova a fost acuzat ca duce romii la vot cu masini cu numere false.

Reprezentantii PD-L au anuntat ca vor sesiza Biroul Electoral Judetean (BEJ) Arad cu privire la faptul ca Ioan Micle, candidatul PNG pentru functia de primar al orasului Lipova duce alegatorii de etnie roma de acasa la cabinele de vot, cu masini transmite corespondentul NewsIn.

Potrivit reprezentantilor PD-L Arad, pentru a se asigura ca votul ii este favorabil, Ioan Micle, la iesirea de la urne, le ofera romilor pachete, care se presupune ca sunt cu alimente si bauturi alcoolice. Loctiitorul presedintelui BEJ Arad, Szep Otto Sandor, a declarat ca va cere presedintelui circumscriptiei electorale Lipova sa sesizeze Politia pentru a demara cercetarile in acest caz.

Sectii de votare fara electricitate

Mai multe sectii de votare din judetul Alba, din zona Blaj, nu aveau energie electrica in aceasta dimineata, din cauza unei furtuni. Furtuna de sambata noaptea a lasat fara energie electrica 11 sectii de votare. Presedintele BEJ Alba, Daniela Gaspar, a declarat pentru NewsIn ca problemele au fost remediate partial de echipele Electrica, astfel ca, duminica, la ora 9.30, doar trei sectii de votare erau in continuare fara energie electrica. Gaspar a precizat ca procesul de votare nu este afectat.

Stampila pierduta in Gorj

Presedintele sectiei de votare din Telesti, judetul Gorj , a anuntat politia, sambata noaptea, ca a pierdut stampila de control intr-un spatiu comercial , transmite corespondentul NewsIn. Cristian Bulmoaga, a declarat ca a facut cateva cumparaturi, sambata seara si ca, probabil, a uitat in centrul comercial sacosa in care avea stampila de control. Cu stampila de control nu se poate vota, ea fiind intrebuintata de presedintele comisiei pentru stampilarea cartilor de identitate.

BEJ Arad a fost sesizat ca telefoane ale unor presedinti de sectii sunt folosite in scop electoral.

"Am fost sesizati de STS ca prin telefoanele mobile de la unele sectii de votare din judet sunt transmise prin SMS mesaje cu caracter electoral. Am cerut o verificare a telefoanelor, iar, in cazul in care se confirma trimiterea mesajelor, vom lua masuri de sanctionare a celor care se fac vinovati de acest fapt", a declarat Otto Sandor Szep, loctiitorul presedintelui BEJ Arad, citat de corespondentul NewsIn.

Acesta a spus ca telefoanele primite la sectiile de votare sunt folosite doar in cazuri exceptionale, precum raportarea prezentei la vot sau incidente in timpul scrutinului.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea