Social

#sofer #trafic #inchisoare

Inchisoare pentru soferii agresivi, dupa modelul spaniol

Comisia de Industrii si Servicii analizeaza, in aceste zile, mai multe propuneri pentru pedepsirea soferilor agresivi in trafic.

Parlamentarii vor implementarea unor masuri severe impotriva soferilor care sunt un pericol pentru siguranta rutiera, asemanatoare pedepselor din Spania, unde soferii pot fi sanctionati cu inchisoare de la o luna la 5 ani.

"Vor exista in mod clar sanctiuni pentru soferii agresivi, pentru cei care pun frane nejustificat. Pedepsele variaza in functie de pericolul provocat. Cred ca punctele de penalizare si amenda sunt suficiente pentru a pedepsi un sofer agresiv", a explicat, pentru Gandul, un membru al Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor.

In Spania, politistii au reusit sa reduca numarul mare de accidente provocate de soferii agresivi prin pedepse penale.

Potrivit legislatiei spaniole, comportamentul agresiv in trafic este definit prin "conducerea unui autovehicul sau ciclomotor intr-un mod temerar si punand in pericol viata si integritatea persoanelor sau manifestand dispret pentru normele si securitatea rutiera".

Soferii care conduc un autovehicul sau ciclomotor cu o viteza care depaseste cu 70km/h in zona urbana sau cu 80km/h in zona interurbana viteza legala de pe sectorul respectiv de drum, intra si ei sub incidenta legii si primesc pedeapsa cu inchisoarea.

"In ultima vreme, au fost mai putine cazuri de comportament agresiv la volan, dar iata ca ele persista. Cel mai recent este cel de la Craiova, unde un pieton baut si care traversa neregulamentar a fost batut de un sofer. Trebuie sa gasim o solutie pentru a stopa violentele din trafic.

Modelul spaniol este unul riguros si ar fi necesar si in Romania, pentru a stopa valurile de agresiuni intre participantii la trafic", a declarat, Lucian Dinita, seful Politiei Rutiere, citat de Gandul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea