Social

#gripa porcina #gripa noua #inchisoare

Inchisoare pentru cei care raspandesc voluntar gripa

Bolnavii de gripa porcina care nu s-au izolat la domiciliu risca sa faca inchisoare pentru ca se va considera ca au raspandit in mod voit virusul. Acesta este avertismentul lansat de secretarul de stat Adrian Streinu-Cercel care a adaugat faptul ca cei care au racit deja in acest sezon sunt mai sensibili la a contacta gripa porcina.

Reprezentantul Ministerului Sanatatii a precizat faptul ca persoanele care nu prezinta simptomele clinice cunoscute, le poate transmite celor din jur boala. In plus, cei care au avut o viroza in acest sezon sunt mai expusi infectarii cu virusul AH1N1 iar cei care se imbolnavesc pot contacta in acelasi timp si un virus gripal sezonier, dar si virusul A/H1N1. “O viroza lasa in organism o stare de imunodepresie, timp de 5-10 zile de la vindecare ", a declarat, pentru Realitatea TV, dr. Streinu-Cercel.

Secretarul de stat a precizat ca ultimii pacienti diagnosticati cu virusul noii gripe sunt in mare majoritate “rezolvati”
, singurul caz problematic fiind cel al baritonului Gheorghe Mogosan din Cluj, care este tinut inca la aparatele de respiratie. Pana in prezent au fost confirmate in Romania 555 de cazuri, cele mai afectate orase fiind Bucuresti si Iasi, acolo unde exista si scoli care au fost inchise din cauza imbolnavirilor.

Ieri, Comitetul de Urgenta intrunit la Ministerul Sanatatii a decis ca toate spitalele din Romania sa intre in carantina, medicii de familie sa fie toti mobilizati pentru campania de vaccinare pandemica, iar elevii, personalul sanitar si politistii de la frontiera cu Ucraina sa fie vaccinati incepand cu 26 noiembrie, cu vaccinul produs de Institutul Cantacuzino .

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea