Social

Inceput de saptamana ploios pentru romani

Ploaie, frig, chiar si ninsoare in zonele de munte – de asta au parte romanii in aceste zile. Se pare ca vremea mohorata si ploile se vor mentine si zilele urmatoare pentru ca spre sfarsitul saptamanii vremea sa revina la temperaturi normale.

In Capitala si in tara ploaia le joaca feste mai ales soferilor. Situatia cea mai problematica se inregistreaza insa pe Valea Prahovei, acolo unde circulatia rutiera de pe DN 1 s-a desfasurat cu dificultate astazi din cauza stratului de zapada de cativa centimetri care se depusese in zona.

Si in orasul Brasov a plouat si a nins in ultimele ore, astfel ca in zona se circula inca in conditii de iarna. Cea mai mare cantitate de precipitatii a cazut in statiunea Sinaia, unde s-au inregistrat 31 de litri pe metrul patrat in 24 de ore.

Conform meteorologilor maine cerul va continua sa fie mai mult noros si va ploua pe arii extinse in jumatatea de nord a tarii si cam in toata tara, insa local. Ploile vor avea si caracter de aversa, in timp ce in zonele montane, precipitatiile vor fi mixte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 6 si 16 grade, iar cele minime se vor situa in general intre 0 si 6 grade. Presiunea atmosferica va creste in vestul si sud-vestul tarii.

Joi si vineri vremea incepe sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil, mai mult noros in regiunile nord-estice si vestice, unde pe arii restranse va ploua slab. Aria precipitatiilor se va restrange semnificativ, precipitatii urmand sa fie simtite numai izolat si la munte. Temperaturile maxime, in usoara crestere, vor fi cuprinse intre 10 si 20 de grade, iar cele minime intre -1 si 9 grade, usor mai scazute in depresiuni.

In Capitala, ploile incep sa se retraga, desi cerul va ramane noros, cel putin maine. De joi vremea se va incalzi, temperatura maxima urmand a se situa in jurul valorii de 18 grade, iar cea minima va fi de 4 - 6 grade.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea