Social

#rabla electrocasnice 2021 # rabla 2021 #rabla pentru electrocasnice #programul rabla

Incepe programul “Rabla pentru electrocasnice”! Cine se poate inscrie si cum

Incepand de vineri, 14 mai, incepe programul “Rabla pentru electrocasnice” - sesiunea 2021. In cadrul programului se pot inscrie doar persoanele fizice, potrivit Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM).

Anul acesta programul este mai mobil, acesta fiind revizuit astfel incat persoanele sa poata obtine mai multe vouchere. De exemplu, unul pentru frigider, unul pentru masina de spalat, etc.

Pentru a participa la program, doritorii au la dispozitie sapte zile pentru a se inscrie in program. Inscrierea se face prin crearea unui cont de utilizator in aplicatia dedicata.

″Inscrierea solicitantilor in program consta in crearea contului de utilizator, pentru care se introduc urmatoarele date: nume, prenume, localitate si judet, cod numeric personal (CNP), adresa de e-mail si numarul de telefon valid. Beneficiarul are obligatia de a incarca CI/BI si declaratia pe proprie raspundere pusa la dispozitie de AFM pana la momentul utilizarii voucherului. Valabilitatea voucherelor este de 15 zile de la data validarii acestora de catre AFM, termen in care trebuie utilizate la un comerciant validat. Dupa inscrierea solicitantilor prin crearea conturilor de utilizator, demareaza etapele de selectie, in aplicatia informatica, a voucherelor aferente echipamentelor noi, prima categorie fiind cea a masinilor de spalat rufe/vase si a frigiderelor/congelatoarelor. Perioada de derulare a unei etape de selectie a voucherelor dintr-o categorie este de 14 zile sau pana la epuizarea bugetului alocat etapei respective”, se arata intr-un comunicat al Administratiei Fondului pentru Mediu.

Programul se va desfasura in trei etape, in functie de specificul electrocasnicelor, astfel:

In perioada 14 mai – 20 mai se va face inscriere in program. Urmeaza apoi selectarea voucherelor pe care utilizatorii le vor primi pentru achizitionarea unui nou aparat electrocasnic.

Etapa I: Selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte masinile de spalat rufe/vase si frigiderele/congelatoarele (21 mai - 3 iunie);

Etapa II: Selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte televizoarele, laptopurile si tabletele (4 - 17 iunie);

Etapa III: Selectia voucherelor aferente categoriei din care fac parte aparatele de aer conditionat, uscatoarele de rufe si aspiratoarele (18 iunie - 1 iulie).

Ce echipamente sunt incluse in program

Anul acesta, echipamentele incluse in program si sumele aferente fiecarui echipament sunt: 400 de lei pentru masini de spalat rufe, inclusiv cu uscator avand cel putin noua clasa energetica C; 400 de lei pentru masini de spalat vase avand cel putin noua clasa energetica D; 400 de lei pentru aparate de aer conditionat, inclusiv aparate de aer conditionat portabile, cu eficienta energetica la racire cel putin A++; 400 lei pentru categoria frigidere/combine frigorifice/lazi frigorifice/congelatoare avand cel putin noua clasa energetica E; 400 lei pentru televizoare avand cel putin noua clasa energetica E; 400 lei pentru uscatoare de rufe cu eficienta energetica cel putin A++; 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an; 500 de lei pentru laptopuri; 300 de lei pentru tablete.

O alta noutate este faptul ca pentru laptopuri si tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrala si monitor, fie un alt echipament inclus in program, cu exceptia laptopurilor si tabletelor vechi. In plus, pentru masinile de spalat vase, precum si pentru uscatoarele de rufe se poate preda la schimb orice echipament vechi inclus in program.

Listele cu beneficiarii aprobati vor fi publicate pe site-ul institutiei, www.afm.ro, la sectiunea dedicata programului.

Sursa: stirileprotv.ro

Sursa foto: zf.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea