Social

#an universitar #inceput an universitar #invatamant superior

Incepe anul universitar

Peste 100 de institutii de invatamant superior de sat si particular isi deschid portile luni.

In Capitala, Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei, va participa la ceremonia de deschidere a anului universitar organizata de Universitatea Politehnica, unde a fost rector. Ministrul va ajunge apoi si la Ploiesti, la festivitatea de la Universitatea Petrol-Gaze.

Potrivit cifrei de scolarizare aprobata pentru anul universitar 2012-2013, numarul de locuri pentru anul I la universitatile de stat este 62.400, in scadere fata de anul precedent (62.400). Desi nu exista o centralizare care sa indice cate locuri s-au ocupat, cu siguranta numarul studentilor din anul I va fi mult mai mic, din cauza rezultatelor slabe obtinute la examenul national de bacalaureat din acest an.

Pentru ciclul de studii universitare de master au fost aprobate 35.600 de locuri, la fel ca in 2011. In schimb, pentru studiile de doctorat au fost alocate 3.000 de locuri, cu 500 mai putine fata de anul universitar precedent.

Sursa foto: enational.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea