Social

Incep examenele nationale

Elevii din ultimii doi ani de gimnaziu vor sustine tezele cu subiect unic .  
 
Saptamana aceasta incep tezele cu subiect unic, iar luna viitoare, bacalaureatul. Marti, elevii de clasele a VII-a si a VIII-a vor sustine proba la limba si literatura materna, apoi vor fi testati la limba romana pe data de 13 mai, si la matematica, pe data de 16 mai 2008. Doar elevii din clasa a VIII-a vor sustine in plus teza cu subiect unic la istorie sau la geografie.

Tezele sunt importante pentru ca media de admitere in licee si scoli de arte si meserii se calculeaza ca o medie intre cea de la tezele cu subiect unic si cea de absolvire a claselor V-VIII. Modele de subiecte au fost publicate in luna aprilie pe site-ul www.subiecte2008.edu.ro. La aceste teste sunt asteptati sa participe peste 23.000 de elevi.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a publicat brosura “Admiterea in anul scolar 2008-2009”. Brosura cuprinde date si informatii utile pentru elevi si parinti referitoare la metodologia si calendarul admiterii pentru anul scolar 2008-2009, reteaua liceelor din Bucuresti, profilurile si specializarile existente in unitatile scolare, dar si la media ultimului candidat declarat admis anul trecut.

Se apropie si bacalaureatul. Saptamana aceasta au loc inscrierile, iar la mijlocul lunii viitoare se vor incheia cursurile pentru elevii claselor a XII-a. Bacalaureatul se va sustine in perioada 23 iunie-3 iulie. Reprezentantii Ministerului Educatiei au publicat pe site subiectele la probele scrise, dar si modele de subiecte pentru probele orale ale examenului de bacalaureat din acest an. Vacanta de vara va incepe pe 14 iunie.

Tezele unice

6 mai - limba materna
9 mai - istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a)
13 mai - limba romana
16 mai - matematica
29 mai - depunerea contestatiilor

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea