Social

#depozit Balotesti #incendiu Balotesti #aviz isu

Incendiu la Balotesti: depozitul nu avea aviz ISU!

Fabrica de mobila si depozitul de mase plastice din Balotesti care au ars in incendiul puternic izbucnit marti seara nu aveau autorizatie de securitate la incendiu! Mai mult, nu existau sisteme de alarmare in caz de incendiu si nici instalatii de aparare impotriva acestora, la ultimul control fiind constatate 17 nereguli pentru care a fost acordata o amenda in valoare de 15.500 de lei, potrivit reprezentantilor Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov.

La incendiul din Balotesti s-a actionat pe parcursul noptii atat de la inaltime, cu autoscara, cat si cu linie de furtun, insa in mai multe zone ard in continuare stive cu diferite materiale, informeaza Daniel Vasile, purtator de cuvant al ISU Bucuresti-Ilfov, informeaza Agerpres.

Potrivit acestuia, in unele locuri ard elementele prabusite care compuneau structura cladirii, ceea ce face ca apa sa ajunga greu la partea inferioara

 Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU, a spus ca depozitul din Balotesti nu avea avize ISU.  La ultimul control au fost descoperite nu mai putin de 17 deficiente, conform stirileprotv.ro.

“Depozitele se incadreaza in categoria constructiilor care se supun procesului de avizare-autorizare privind securitatea la incendiu. Legislatia prevede dotarea spatiilor cu instalatii de detectie, semnalizare, alarmare in caz de incendiu, precum si instalatie automata de stingere”, a afirmat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta  Bucuresti-Ilfov, Daniel Vasile.

Potrivit acestuia, in urma unor controale facute la cele doua depozite de catre inspectorii de prevenire, in iunie anul trecut, s-au constatat mai multe nereguli, astfel ca inspectorii au dat o amenda de 17.500 de lei. In septembrie 2016, ca urmare a deficientelor semnalate, Detasamentul de pompieri Otopeni a facut o recunoastere in teren pentru identificarea problemelor, avand in vedere “starea potential generatoare de risc” in care se aflau depozitele.

La ultimul control, facut in 30 martie 2017, au fost constatate 17 nereguli, sanctionate cu amenda de 15.500 de lei.

Potrivit ISU, depozitele nu aveau autorizatie de securitate la incendiu, nu era asigurata separarea dintre depozite, nu aveau sisteme de detectare, semnalizare, alarmare a incendiilor si nici mijloace tehnice si instalatii de aparare impotriva incendiilor. “Constructia nu se incadreaza in categoria de constructii pentru care se poate dispune masura de oprire a functionarii ori utilizarii constructiilor sau amenajarilor, conform HG 915/2015”, a precizat Daniel Vasile, conform hotnews.ro.
“Referitor la incendiul produs in seara zilei de 27 iunie, ce a cuprins doua depozite din localitatea Balotesti, judetul Ilfov, Ministerul Mediului face urmatoarele precizari:

Conform procedurilor in vigoare, Agentia Nationala pentru Protectia Mediului a deplasat, la fata locului, un auto-laborator care, in prezent, preleveaza probe pentru a determina compusii chimici care se regasesc in norul de fum, precum si concentratia acestora. Masuratorile auto-laboratorului vor continua pana ce incendiul va fi stins in intregime.

Din datele prelevate pana in acest moment nu exista depasiri la indicatorii masurati. Din evaluarea concentratiilor de poluanti masurati la statia de masurare fixa a calitatii aerului (partea Retelei Nationale de Monitorizare a Calitatii Aerului) amplasata in Balotesti NU s-au identificat variatii ale concentratiilor fata de normal pentru niciunul dintre poluantii masurati”, anunta Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor.

 

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea