Social

# incendiu matei bals # incendiu capitala #matei bals #incendiu

Incendiu de proportii la Matei Bals! 4 morti, peste 120 de pacienti evacuati! Cauza incendiului

Un incendiu a izbucnit in aceasta dimineata la Spitalul Matei Bals din Capitala. Incendiul s-a soldat cu 4 decese confirmate pana la aceasta ora. Peste 120 de pacienti au fost evacuati si transportati spre alte spitale.

 

  Incendiu devastator, in aceasta dimineata, in jurul orei 5.00, la Spitalul Matei Bals. Zeci de ambulante au fost trimise la fata locului. Peste 120 de pacienti au fost evacuati. In prezent, acestia sunt evaluati de medici.

 Ministerul Sanatatii a confirmat, cu putin timp in urma, ca exista si decese - trei persoane au fost gasite carbonizate, la parterul pavilionului unde s-a produs incendiul. Unei alte victime in stare grava i-au fost aplicate manevre de resuscitare, insa si aceasta a decedat. Inca doua persoane sunt in stare grava.

"Un incendiu a izbucnit, in aceasta dimineata, la Spitalul Matei Bals, din Capitala. Potrivit primelor informatii, incendiul se manifesta la pavilionul 5. Mai multe ambulante au fost trimise la fata locului. 

Cladirea este alcatuita din parter si trei etaje. Incendiul s-a manifestat la parter, in mai multe incaperi, pe doua laturi ale cladirii. Un fum foarte intens s-a declansat de la parter pana la ultimul etaj. In acest moment, la nivelul etajului 3 se evacueaza ultimii pacienti. Din informatiile preliminarii, in pavilion se gaseau peste 100 de pacienti. O parte au putut fi evacuati in primele momente. Starea de sanatate a pacientilor era diferita de la un etaj la altul. 

Aprox 20 de persoane au iesit in primele momente, insa numarul lor fiind foarte mare, s-a procedat la evacuarea acestora. S-a declansat Planul rosu si toate resursele disponibile au fost directionate catre aceasta unitate medicala. Factorul principal care a ingreunat situatia a fost fumul. Fum a ramas doar la nivelul etajului 3. 

Foc nu se mai manifesta la acest moment, continua evacuarea pacientilor. SMURD preia pacientii raniti, se aplica si protocolul Covid", a declarat Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU Bucuresti-Ilfov, potrivit realitatea.net. 

Cauzele incendiului

Incendiul devastator de la Institutul "Matei Bals" ar fi fost provocat de un scurtcircuit provocat de o aeroterma sau resou, potrivit Realitatea Plus, care citeaza surse din randul pompierilor. 

Potrivit Realitatea PLUS, RADET a confirmat ca in zona Institutului, chiar pe strada pe unde se intra in incinta, erau probleme la reteaua de termoficare, iar agentul termic era livrat sub parametrii.

In prezent, o comisie de specialisti urmeaza sa stabileasca exact cauza de la care a izbucnit incendiul

Corpul de Control al prmeierului a fost trimims la institutul "Matei Bals", pentru a investiga circumstantete producerii tragediei.

Procurorii au deschis o ancheta! Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, urmeaza sa ajunga la fata locului la ora 13:00. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea