Social

#incendii #incendii romania #incendii vegetatie

Incendii de vegetatie in 10 judete din Romania

Peste 115 hectare din 10 judete au fost afectate de incendiile de vegetatie uscata si fond forestier izbucnite in ultimele zile. La stingerea incendiilor au participat peste 170 de pompieri militari, alaturi de pompieri civili, jandarmi montani si angajati ai ocoalelor silvice, Garzii de Mediu si Salvamont.

In judetul Hunedoara, duminica au izbucnit doua incendii in Muntii Vulcan, Varful Dragoi si, respectiv, comuna Baru, fiind afectate 32 de hectare de vegetatie uscata.

In comuna Valcele din judetul Covasna, focul a distrus trei hectare de vegetatie uscata si pepiniera de foioase.

In satul Sebes din comuna Jarseni, judetul Brasov, a izbucnit un incendiu de vegetatie uscata care s-a extins la litiera de conifere din golul alpin situat intre varfurile Berevoiescu si Tiganu din Masivul Fagaras, pe o suprafata de patru hectare.

Probleme exista si in Masivul Bucegi, judetul Prahova. Potrivit Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), intre Claia Mare si linia de telecabina Busteni - Babele, intr-o zona greu accesibila, a izbucnit un incendiu la fondul forestier. Pentru stingerea incendiului, autoritatile au apelat la un avion particular, care poate transporta aproximativ 1.000 de litri de apa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea