Social

Inca un pas spre votul uninominal

Din 2006 vom avea o noua legislatie electorala, sub forma unui Cod electoral . Introducerea sau nu a votului uninominal depinde de vointa partidelor parlamentare.
Modificarea legislatiei electorale revine in prim-plan. Guvernul a trimis Camerei Deputatilor o scrisoare prin care propune demararea unei ample dezbateri pentru elaborarea unui Cod electoral. Propunerea Executivului vine ca urmare a lansarii unei serii de initiative legislative privitoare la reforma sistemului electoral, dupa cum a afirmat ieri, Bogdan Olteanu ( foto ), ministru pentru relatia cu Parlamentul. Codul electoral va fi elaborat de o comisie parlamentara speciala ce va fi constituita dupa modelul celei din 2003 si va viza intregul domeniu: sistemul de vot, organizarea si desfasurarea alegerilor, Autoritatea Electorala Permanenta si, nu este exclus, normele privind alegerile pentru Parlamentul European. Tinind cont ca legislatia electorala trebuie armonizata cu cea din UE, este de asteptat ca noul sa fie finalizat pina in iunie 2006. Dupa cum se stie, PSD a depus deja la secretariatul general al Camerei Deputatilor o propunere legislativa care vizeaza introducerea sistemului de vot uninominal pentru Parlament, iar PUR a anuntat ca a demarat stringerea de semnaturi pentru un proiect similar, inclusiv pentru posibilitatea organizarii unui referendum popular pe aceasta tema. Din informatiile pe care le detinem, si patru deputati PNL au inaintat conducerii grupului parlamentar seturi de amendamente privind modificarea legislatiei electorale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea