Social

#sanatate #omega 3 #sushi #retete sushi # beneficii sushi

Ai mancat vreodata sushi? Iata de ce trebuie sa o faci

Consumul regulat de sushi poate face minuni pentru sanatatea ta, datorita acizilor grasi de tip omega-3 pe care ii contine. Potrivit noilor studii, realizate de oamenii de stiinta americani, sushi-ul poate reduce riscul de calcifiere a arterei coronariene.

Cercetatorii din cadrul Universitatii din Pittsburgh au descoperit ca, la varsta mijlocie, americanii prezinta un risc mai mare de a se confrunta cu boli de inima, fata de japonezi, care consuma sushi in mod regulat.

Se pare ca, potrivit noilor descoperiri, acizii grasi omega-3 au un rol esential in reducerea riscului de ingrosare a arterelor, principala cauza a calcifierii arterei coronariene. Mai mult, in urma unor teste efectuate in cadrul acestui studiu, cercetatorii americani au ajuns la concluzia ca nivelul de acizi grasi omega-3 gasit in sangele subiectilor japonezi este cu peste 100% mai mare fata de cel al americanilor.

Asadar, pentru o inima sanatoasa si o viata indelungata, oamenii de stiinta recomanda consumul de sushi de cel putin de doua ori pe saptamana.

Foto: foodstory.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea