Social

#Ziua Unirii Principatelor Romane #zi libera romani #zi libera

Inca o zi libera pentru romani!

Camera Deputatilor a adoptat marti legea privind declararea zilei de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane ca zi libera nelucratoare, cu 209 voturi pentru, 4 impotriva si doua abtineri.

Proiectul de lege depus de mai multi parlamentari PSD modifica alineatul 1 al articolului 139 din Legea nr.53/2003 privind Codul Muncii.

Astfel, data de 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Romane este declarata zi nelucratoare adaugandu-se celorlalte sarbatori legale - 1 si 2 ianuarie; prima si a doua zi de Pasti; 1 mai; prima si a doua zi de Rusalii; Adormirea Maicii Domnului; 30 noiembrie - Sfantul Apostol Andrei, cel intai chemat, Ocrotitorul Romaniei; 1 decembrie; prima si a doua zi de Craciun.

Codul Muncii mai prevede si doua zile libere pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea