Social

Inca o zi de proteste pentru transportatori

Protest al transportatorilor rutieri astazi in toata tara. Daca in Capitala, azi, la ora 8 dimineata, peste 200 de TIR-uri si camioane au blocat din nou centura Capitalei , in mai multe orase din tara protestatarii au iesit pentru a sprijini manifestul initiat la nivel national inca din week-end.

Transportatorii au inceput de ieri protestul, protestele avand drept organizator principal Consiliul National Rutier. Ei cer eliminarea rovinietei pentru drumurile nationale, eliminarea totala a restrictiilor de circulatie a camioanelor si anularea taxei de inmatriculare pentru vehiculele Euro 4 si Euro 5. In plus, mai doresc si ca accizele la carburanti sa fie utilizate pentru constructia si intretinerea drumurilor, iar asociatiile patronale din transporturi sa asigure transparenta utilizarii accizelor.

Protestele au inceput de ieri, cand marsul a avut loc in centrul Capitalei si au continuat astazi, pe soseaua de centura a Capitalei. Manifestari au avut loc si pe DE 70, intre Timisoara si Arad, insa la o scara mai mica si in alte orase mari din tara.

Pe DE70, care care face legatura intre Timisoara si Arad, astazi era o coloana de tiruri care se intindea de-a lungul a 7 kilometri, blocand traficul pe sosea.

Transportatorii timiseni si aradeni spun ca sunt nemultumiti de infrastructura rutiera din judet, de lipsa locurilor de parcare si de faptul ca la intrarea in tara, nu gasesc roviniete cu durata de o zi.

Manifestatiile transportatorilor au obtinut un raspuns si din partea autoritatilor, ministrul Transporturilor spunand astazi ca protestul transportatorilor este ilegal. Ludovic Orban a declarat acest mod de protest transportatorilor este nefondat, iar actiunea lor de a bloca soselele de centura este ilegala.

Transportatorii rutieri anuntasera ca vor iesi in strada inca de la inceputul anului. In acest fel, ei s-au alaturat seriei de greve care au loc de la inceputul anului, pe rand cadrele didactice, cele din domeniul sanitar, bugetarii din administratia publica, muncitorii de la Dacia sau siderurgistii galateni incepand greve sau alte forme de protest.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea