Social

#ziua minoritatilor #sarbatoare nationala #propunere legislativa #sarbatoare

Inca o sarbatoare nationala! Esti de acord cu propunerea alesilor?

Parlamentarii au depus un depus un nou proiect de lege in parlament! Acestia propun ca Ziua minoritatilor nationale, sarbatorita pe 18 decembrie, sa devina sarbatoare nationala. Proiectul de lege urmeaza sa intre in dezbatere in Senat si apoi sa ajunga la Camera Deputatilor.

Ziua de 18 Decembrie a fost declarata Ziua Minoritatilor Nationale din Romania, prin Hotarare de Guvern, in anul 1998.

"Prezentul proiect de lege vine sa ridice la grad de sarbatoare nationala aceasta traditie", spun initiatorii, in expunerea de motive, potrivit libertatea.ro. Proiectul este semnat de toti parlamentarii grupului minoritatilor nationale din Parlament.

Mai mult, propunerea legislativa mai prevede ca anual, cu prilejul acestei sarbatori sa se organizeze manifestari culturale dedicate Zilei Minoritatilor. In plus, autoritatile pot contribui cu sprijin logistic si financiar, iar televiziunea publica si RRA trebuie sa includa in programe aspecte legate de aceasta sarbatoare.

Sursa foto: acs-rss.ro

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.