Social

Inaltarea Domnului, praznuita astazi

Credinciosii ortodocsi si greco- catolici sarbatoresc astazi, la 40 de zile de la Paste, inaltarea domnului la cer. Evenimentul s-a intamplat, potrivit Evangheliei dupa Luca (Capitolul 26), pe Muntele Maslinilor de langa Ierusalim, unde Iisus si-a chemat apostolii pentru o ultima binecuvantare.

El s-a inaltat pentru a trimite in lume Duhul Sfant, asa cum promisese: „Voi ruga pe Tatal sa va trimita
un alt Mangaitor ca sa fie cu voi in veac". Duhul Sfant i-a transformat pe ucenicii cei simpli in misionari intelepti si indrazneti care au raspandit invatatura crestina in toata lumea.

In prezent, pe locul din care s-a inaltat Iisus la cer se afla o capela, fiind spatiu de inchinare atat pentru crestini , cat si pentru musulmani. In unele locuri, de sarbatoarea Inaltarii, numita si Ispas, se taie mieii si se insemneaza vitele cu vopsea pe par si cu crestaturi pe urechi.

Femeile rosesc oua, fac dulciuri specifice zonei, le sfintesc la biserica, apoi le impart saracilor. Este ziua in care se cinstesc eroii, iar credinciosii se saluta cu „Hristos s-a inaltat!" si raspund cu „Adevarat s-a inaltat".

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea