Social

#116000 #ue #numar unic #disparuti #copii

In Romania se lanseaza astazi numarul unic pentru semnalarea cazurilor de disparitii de copii

Cazurile de disparitii de copii au de astazi un numar de telefon european unic. Odata cu ziua internationala a Copiilor Disparuti , se lanseaza si campania de promovare a numarului unic, care se desfasoara in zece state membre UE.

Numarul unic este functional de astazi, cei care vor sa semnaleze un caz de disparitie a unui copil sau sa afle informatii utile despre modul de instrumentare a unui astfel de caz trebuind sa apeleze numarul 116000 .   

In Romania, apelurile sunt preluate de catre operatorii Centrului Roman pentru Copii Disparuti si Exploatati Sexual - Focus, care este unul dintre colaboratorii de incredere ai Politiei Romane pe tema copiilor disparuti
.

Potrivit Adevarul, printre metodele speciale pe care le foloseste Focus in aceste cazuri se numara si o tehnica de "imbatranire digitala", care este utilizata in cazul celor dispauri de mai multa vreme. Astfel, pozele copiilor disparuti sunt modificate in asa fel incat imaginea sa se apropie de infatisarea pe care acestia ar putea sa o aiba la varsta actuala.

Astazi, de Ziua Internationala a Copiilor Disparuti, a inceput in cele zece tari UE care lanseaza numarul unic si campania de promovare a respectivei actiuni. Celelalte noua state care se afla alaturi de Romania in acest demers sunt Belgia, Franta, Grecia, Ungaria, Italia, Polonia, Portugalia, Slovacia si Olanda.

Zilele trecute, organizatia "Salvati Copiii" dadea publicitatii un raport care mentiona faptul ca peste 3.000 de copii au fost declarati disparuti in ultimul an, dintre care 95% au plecat de acasa de bunavoie. Dintre cele peste 3000 de cazuri inregistrate, 168 implica copii cu varste de pana in 10 ani.

 

Citeste si

A crescut numarul copiilor care pleaca de acasa

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea