Social

In prima zi de doliu national in China, Crucea Rosie Romania lanseaza Apel pentru China

Prima zi de doliu national , astazi, in China. Astfel, prin cele trei zile de doliu national sunt comemorati cei aproape 33.000 de oameni care si-au pierdut viata in urma cutremurului devastator de saptamana trecuta. Tot astazi Crucea Rosie lanseaza in Romania campania "Apel pentru China", pentru ajutorarea copiilor aflati in situatii critice dupa seism. 

Guvernul chinez a instaurat doliu national, incepand de astazi si pana miercuri, dorind astfel sa cinsteasca memoria celor aproape 33.000 de oameni morti in urma cutremurului de 7,9 grade pe scara Richter care a devastat China saptamana trecuta.

Intreaga China a incremenit astazi la ora locala 14.28 (9.28, ora Romaniei), ora exacta la care s-a produs, in urma cu o saptamana, devastatorul cutremur de pamant care a facut mai mult de 71.000 de morti si disparuti. Sirenele au sunat in intreaga tara iar populatia s-a oprit din activitati pentru a pastra trei minute de tacere. La Beijing, cateva mii de persoane, multe imbracate in negru, s-au adunat in Piata Tiananmen in sunetul sirenelor si claxoanelor masinilor, pentru a pastra impreuna momentul de reculegere.

Toate drapelele din China au fost coborate in berna, iar emisiunile de divertisment si orice alta manifestare de acest gen sunt suspendate pe perioada celor trei zile de doliu. Masura vizeaza chiar si ceremoniile legate de trecerea flacarii olimpice prin orasele tarii, acestea fiind suspendate pana miercuri, in semn de respect pentru cei care si-au pierdut viata sau care se zbat intre viata si moarte sub ruinele oraselor. 

Tot astazi Crucea Rosie Romania a demarat campania "Apel pentru China", pentru ajutorarea copiilor aflati in situatii critice dupa seism. Organizatorii au deschis deja conturi speciale unde pot fi depusi bani pentru ajutorarea victimelor: 220.000 de persoane au fost ranite sau ucise, in timp ce numarul sinistratilor a ajuns la aproximativ 5 milioane. 

Suma necesara preconizata de Crucea Rosie necesara pentru asistarea timp de 12 luni a 100.000 de persoane este de 12 milioane de euro. 

In urma cu o saptamana China a fost lovita de un seism foarte puternic, cu magnitudinea de 7,9 grade pe scara Richter, care a facut circa 70.000 de victime si a lasat milioane de oameni fara locuinte. Operatiunile de salvare sunt aproape de final, in conditiile in care vremea s-a inrautatit, iar sansele gasirii de supravietuitori sunt din ce in ce mai mici. La inceputul zilei autoritatile chineze au anuntat ca mai multi salvatori au fost inghititi de un val de noroi datorat ploilor din ultimele zile din China.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea