Social

#gripa porcina #vaccin #doza #tara #cost #vaccinare

In decembrie incepe vaccinarea pentru gripa porcina

Inceputul iernii va debuta in Romania cu o campanie de vaccinare pentru gripa porcina . De la 1 decembrie se va demara aceasta masura de lupta impotriva gripei porcine, care a imbolnavit pana acum, in tara noastra, 316 persoane.

Comitetul de coordonare si actiune pentru gripa porcina, reunit ieri a stabilit ca din decembrie va incepe vaccinarea pentru principalele grupe de risc, respectiv cadrele medicale, elevii si gravidele.

Vaccinarea nu este obligatorie iar dozele de vaccin vor fi produse in Romania, la Institutul Cantacuzino . Potrivit Gandul, Institutul va produce, pana la sfarsitul acestui an, un lot de aproximativ cinci milioane de doze de vaccin , urmand ca de anul viitor productia sa se desfasoare cu o cadenta de aproximativ un milion de doze pe luna. La Cantacuzino au ajuns pana acum doua variante ale virusului gripal H1N1, pe baza carora se va produce vaccinul.

In plus, oficialii care se ocupa de gestionarea gripei porcine la nivel national a stabilit ca odata cu inceperea anului scolar, trebuie suplimentate masurile de monitorizare, preventie si reactie la infectarea cu virusul gripal AH1N1. In acest sens, s-a hotarat ca elevii sa fie supravegheati in fiecare zi si fiecare caz suspect sa fie raportat catre medici.

De supraveghere nu vor scapa nici profesorii, care au fost rugati sa aplice masuri de igiena suplimentara
. In aplicarea acestor masuri la nivelul sistemului de scoli si gradinite din Romania, reprezentantii institutiilor de invatamant vor fi ajutati de cei de la Administratia Spitalelor si Servicii Medicale (ASSM), care a preluat in luna iulie reteaua de medicina scolara.

In Romania, au fost confirmate pana acum 316 cazuri de imbolnavire de gripa porcina.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea