Social

In ciuda procedurilor greoaie, peste 264 de copii au fost adoptati anul acesta

Tot mai multe adoptii in Romania. Desi legislatia este greoaie, iar procesul cere o rabdare de fier din partea parintilor adoptivi, peste 260 de copii au fost adoptati de la inceputul anului. O cifra destul de mare, avand in vedere procedurile complicate.Cei mai doriti de familiile adoptive au fost copiii mici.

Adoptia presupune trei etape legale obligatoriu de parcurs: prima o constituie deschiderea dosarul de adoptie . Asta inseamna ca centrul de plasament trebuie sa declare copilul drept adoptabil. Urmeaza etapa numita incredintarea in vederea doptiei: copilul merge la parintii care doresc sa-l adopte pentru o perioada de 90 de zile de proba. Dupa perioada de proba , judecatorul decide daca copilul este compatibil cu familia care doreste sa-l adopte si incuviinteaza sau nu adoptia.

"Dupa cele 90 de zile nu intotdeauna parintii mai vor copilul (...) Cei mai adoptabili sunt copii mici, cei mai greu sunt copii cu handicap", a declarat Andreea-Doris Tomescu, judecator Tribunalul Bucuresti.

Din aproape 600 de dosare de adoptie intrate pe rolul Tribunalului Bucuresti au fost finalizate pozitiv jumatate. Judecatorii sustin ca procedura este foarte greoaie si asta pentru ca trebuie sa dea trei sentinte pana incredinteaza definitiv un copil.

Potrivit Oficiului Roman pentru Adoptii, anul trecut au fost adoptati 1274 de copii.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea