Social

In cautarea gloriei pierdute la gimnastica

Medaliata numai cu argint la Volos, nationala feminina de gimnastica a Romaniei vrea sa-si ia ravansa in intrecerea continentala de la Clermont-Ferrand.

Echipa feminina de gimnastica a Romaniei se numara printre favoritele la medalii in cadrul Campionatului European de la Clermont-Ferrand, competitie ce va debuta astazi. In vreme ce alte nationale au ales sa-si menajeze vedetele la intrecerea continentala, pastrindu-le pentru competitia majora din acest an, Jocurile Olimpice de la Beijing, antrenorul Nicolae Forminte va trimite in concurs tot ce are mai bun in acest moment lotul olimpic. Alaturi de deja consacratele Sandra Izbasa si Steliana Nistor , Romania va mai fi reprezentata de Cerasela Patrascu, Anamaria Tamirjan si Gabriela Dragoi .

Cele cinci gimnaste romane vor incerca astazi (de la ora 17.50, in direct pe TVR 2) sa obtina biletele pentru finala pe echipe, programata simbata, si totodata calificarea in concursul pe aparate, programat duminica.

Principalele contracandidate ale romancelor la aurul continental vor fi gimnastele din Italia, echipa care a urcat pe prima pozitie la Volos, Rusia si Ucraina. „Romania, chiar daca nu mai sperie pe nimeni, participa la Campionatul European pentru a urca pe podium.

Dupa trei ani de pregatire, eu consider ca s-au realizat progrese si lotul nostru se va prezenta altfel decit la editia precedenta a intrecerilor continentale pe echipe, cea de la Volos. Trebuie sa ne intoarcem acasa cu aurul, pentru ca argintul sau bronzul se pare ca nu mai multumeste pe nimeni. Nu conteaza cite gloante ai, ci cite victime faci cu ele“, a declarat antrenorul Nicolae Forminte. Romancele au facut deja cunostinta atit cu sala de concurs, cit si cu aparatele, ele aratindu-se multumite de acestea.

Vicecampioana mondiala absoluta in 2007, Stela Nistor este decisa sa revina din Franta cu cel putin o medalie, fie ea la paralele sau la birna. „M-am antrenat la turatie maxima in ultimul timp, sint in forma si cred ca sint capabila sa urc pe podium“, a spus Stela. In ceea ce o priveste pe Sandra Izbasa, stelista are cele mai mari sanse la un loc pe podium in finala de la sol.

„Sper sa sparg ghinionul pe care l-am avut la ultimele competitii majore, cind am fost accidentata, si sa vin din Franta cu medalia de aur de git“, a declarat si Izbasa. Obiectivul pe care si l-a propus Nicolae Forminte pentru intrecerea de la Clermont-Ferrand este cucerirea a 2-3 medalii.

Romania va participa la competitia de la Clermont-Ferrand nu doar cu lotul de senioare, ci si cu cel de junioare. Diana Chelaru , Ana Porgras, Loredana Sabau, Diana Trenca si Amelia Racea vor intra in concurs abia miine, ele urmind sa-si dispute medaliile in intrecerea pe echipe.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea