Social

#bilant politie 2008 #medie omor zi

In 2008, in Romania s-a comis o crima zilnic

Bilantul Politiei pe anul 2008 arata ca s-a comis in medie un omor pe zi, potrivit datelor prezentate de seful Politiei Romane, Petre Toba .

La sedinta a fost prezent si ministrul de Interne, care a subliniat ca exista mii de soferi care nu ar trebui sa detina permis de conducere .

Seful Politiei Romane, Petre Toba, a declarat, marti, la bilantul activitatii pe 2008, ca anul trecut s-au comis, in medie, 1,21 fapte de omor pe zi, el precizand, insa, ca procentul este mult sub rata omuciderilor din tarile Uniunii Europene.

"Infractiunile cu mare violenta inregistreaza un trend descendent , ponderea fiind reprezentata de vatamari corporale grave si tentative de omor. Anul trecut s-au comis, in medie, 1,21 fapte de omor pe zi ceea ce reprezinta mult sub rata omuciderilor din tarile UE, de exemplu Franta unde se inregistreaza 2,16", a declarat Toba.

Omorurile la comanda si reglarile de conturi intre bande, in scadere

Chestorul de politie a mai afirmat ca, anul trecut nu s-ar fi comis omoruri la comanda sau pentru reglarea de conturi intre grupari criminale rivale. "Infractiunile de mare violenta ramase cu autori necunoscuti inregistreaza scaderi la toate genurile, situatie care nu a mai fost intalnita in ultimii 18 ani", a precizat el. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea