Social

#sanatate #administratie #job #neocupat #loc de munca

In 2008 au fost mai putine locuri de munca neocupate

Piata muncii din Romania are din ce in ce mai putine locuri de munca neocupate, scrie Adevarul. Astfel, rata locurilor de munca neocupate a scazut abrupt in 2008, sectoarele extractiv si energetic inregistrand cele mai mici rate de neocupare a locurilor de munca.

Statisticile Institutului National de Statistica (INS) arata ca cele mai putin atractive domenii pentru cei care si-au cautat un job au fost administratia publica, sanatatea si asistenta sociala, la polul opus aflandu-se sectorul extractiv.

Conform datelor inregistrate, administratia publica, sanatatea si asistenta sociala au fost zonele cu cea mai mare cerere de forta de munca, insa si cu o rata a locurilor de munca neocupate ridicata, in ciuda scaderii acestui tip de valori in majoritatea activitatilor economice.

Singurele domenii in care rata locurilor de munca vacante a crescut au fost in 2008 invatamantul, sanatatea si asistenta sociala, sectorul de transport, depozitare si comunicatii. Cei care si-au cautat un loc de munca au ocolit aceste domenii in special datorita salarizarii, mai scazuta decat in alte domenii.

In ce priveste preferintele angajatorilor pentru viitori angajati, cei mai cautati au fost specialistii, fie ei “cu ocupatii intelectuale si stiintifice”, fie tehnicieni sau maistri. In plus, datele INS au aratat ca in regiunile de Nord-Vest si Sud-Est au fost inregistrate cele mai putine locuri de munca vacante , in timp ce zona Bucuresti-Ilfov se afla la polul opus la acest capitol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea