Social

#fmi #acord #imprumut #comisia europeana #aprobare #guvern #parlament

Imprumutul de la FMI merge la Parlament sub forma de lege in luna mai

Acordul de imprumut cu FMI si Comisia Europeana va ajunge in fata Parlamentului spre aprobare, in luna mai. Dupa ce a primit scrisoarea de aprobare a cererii de credit  din partea institutiei financiare internationale, Guvernul a anuntat ca va inainta Parlamentului, pentru dezbatere si adoptare , un proiect de act normativ care sa stabileasca toate detaliile imprumutului.

Actul prin care statul roman era instiintat de faptul ca Fondul Monetar International si Comisia Europeana au aprobat cererea de imprumut venita din partea tarii noastre a ajuns la Bucuresti azi noapte.

Ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea , a anuntat ca scrisoarea primita aseara, asa numitul Memorandum FMI, nu contine modificari fata de acordul stabilit initial, astfel ca acordul de imprumut extern va fi semnat astazi de ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea. Anterior, actul a fost semnat de guvernatorul Bancii Nationale, Mugur Isarescu.

Conform Gandul, premierul Emil Boc a convocat in acest scop o sedinta speciala de Guvern, urmand ca dupa prezentarea de catre ministrul Pogea a continutului scrisorii, autoritatile romane sa retrimita documentul atat la Washington, cat si la Bruxelles. Documentul care stabileste acordul intre tara noastra si institutiile financiare internationale va intra in discutia boardului FMI, precum si in cadrul ECOFIN, la inceputul lunii mai.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea