Social

Imprumutul cu FMI-ul naste contradictii in coalitia de guvernare

Contradictii in cadrul coalitiei de guvernare, inclusiv pe tema unui posibil nou acord cu FMI, titreaza "Gandul". Daca PSD-istul Mircea Geoana crede ca un acord cu Fondul Monetar International ar trebui evitat, ministrul Finantelor si colegul de guvernare, Gheorghe Pogea considera este nevoie de un astfel de imprumut tocmai pentru a stabiliza tara.

Politicienii isi contrazic chiar si propriile declaratii. Daca in ianuarie presedintele Senatului, Mircea Geoana, spunea ca tara noastra mai are nevoie de aproximativ 20 de miliarde de euro pentru finantarea deficitului, ieri, acesta a declarat ca este necesar un plan anticriza pentru a fi evitate adordurile cu FMI sau Banca Mondiala .

In schimb, economistii sustin ca de oriunde am lua bani oricum va fi nevoie de un acord cu Fondul, care va trebui sa gireze creditul. Ieri, conform "Gandul", ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, a precizat ca este nevoie de un imprumut tocmai pentru stabilizarea financiara a tarii.

De aceasta parte a baricadei se afla si analistii economici, romani sau straini, care sustin ca tara noastra ar trebui sa ia un credit extern de la o institutie financiara internationala, "daca nu neaparat pentru ca are nevoie de bani, macar pentru a creste in ochii investitorilor".

Luni, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, declarase ca Banca Nationala si Executivul analizeaza posibilitatea achizitionarii unui imprumut extern , insa se cauta conditii cat mai bune de acordare a imprumutului si un calendar de rambursare rezonabil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea