Social

#finante #formular #anaf #impozit profi #modificari legislative #declaratia 101

Impozitul pe profit, formular nou in 2013

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a modificat Declaratia 101, utilizata pentru raportarea impozitului pe profit. In 2013, pentru a declara obligatiile anuale aferente anului fiscal 2012, se va folosi un formular nou.

Formularul 101 pentru impozitul pe profit a fost modificat printr-un Ordin ANAF (Nr. 1950/2012) si publicat in Monitorul Oficial din 27 decembrie 2012. Noul formular contine randuri suplimentare, care pun in evidenta indicatorii specifici.

Acestia sunt cuprinsi in sectiunea elementelor similare veniturilor/cheltuielilor. Acesti indicatori sunt necesari in cazul contribuabililor pentru care se aplica reglementarile contabile conforme cu standardele internationale de raportare financiara.

Noul formular cuprinde si o sectiune utilizata pentru a evidentia pierderea transferata in cazul operatiunilor de reorganizare. Termenul de declarare pentru aceste obligatii este 25 februarie sau 25 martie 2013, in functie de tipul contribuabililor.

Sursa foto: wall-street.ro
Autor: Elisa Costache

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea