Social

#baietel sirian inecat #Aylan Kurdi #criza imigranti #imigranti siria

IMIGRANTI Marturia celui care l-a gasit pe baietelul sirian inecat: “Ochii...

Un tanar de 18 ani, Adil Demirtas, este cel care a descoperit trupul fara viata al baietelului de 3 ani inecat pe tarmul turcesc, dupa care a anuntat salvarea! Declaratia acestuia este de-a dreptul cutremuratoare.

Nu mai pot sa mananc nimic. Nu am putut dormi azi-noapte. M-am tot gandit la cei doi copii



In ziua tragediei, Adil Demirtas venise la munca la orele 6.30, intr-un hotel de pe tarm, cand un prieten l-a strigat de pe mal. "Am mers inspre el si i-am vazut. Imi era asa de frica... M-a ajutat sa-i scoatem din apa", a povestit acesta despre momentul in care a vazut cadavrele pe tarm, conform Daily Mail.

"Aratau ca si cand ar fi fost inca in viata, ca si cum ar fi dormit, zambind chiar. Fetele lor si mainile si picioarele pareau nemiscate de putina vreme. Nu puteau sa fi fost in apa o ora", a povestit acesta, referindu-se trupul lui Aylan si la cel gasit alaturi, al unei fetite.

"Ochii lor erau inca deschisi. I-am inchis incet", a declarat Adil, profund afectat de momentele prin care a trecut.

Imediat dupa ce au scos corpul baiatului din apa, dar si pe cel al fetitei cu pantaloni roz, cei doi au chemat salvarea. A fost insa mult prea tarziu. Joi, tatal baiatului, Abdullah, care a incercat din rasputeri sa-l salveze, l-a vizitat la morga, in orasul turcesc Mugla.


"Nu mai pot sa mananc nimic. Nu am putut dormi azi-noapte. M-am tot gandit la cei doi copii", a declarat Adil pentru reporterii cotidianului britanic.

Conform Daily Mail, oamenii aflati in barca cu Aylan au platit cate 2.050 de euro de persoana pentru a ajunge la tarm.

Cele doua ambarcatiuni naufragiate plecasera in noaptea de marti spre miercuri din orasul turc de coasta Bodrum si se indreptau catre insula greaca Kos, una dintre cele mai scurte traversari pe mare intre Turcia si Europa. Ele s-au rasturnat, potrivit Pazei de Coasta turce.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea