Social

# mostenitorul regelui # succesiune la tron #principele Nicolae #. regele mihai

Imaginile care arata adevarul despre relatia regelui Mihai cu principele Nicolae

Regele Mihai s-a stins lasand in urma o mare de emotie. Principele Nicolae este poate cel mai pomenit dintre urmasii regelui zilele acestea. Nu doar prin prisma scandalului recent, ci si datorita asemanarii dintre cei doi. Nicolae este o figura blanda, care a impresionat prin lacrimile varsate sincer, pe ultimul drum al bunicului sau. Dincolo de a fi un principe, acesta parea sa fie baietelul care, in 1992 primea urale alaturi de bunicul sau, fara sa inteleaga pe atunci importanta multimii care isi exprima solidaritatea si dragostea.

Imaginile surprinse de-a lungul timpului cu cei doi arata o relatie calda si multa admiratie din partea lui Nicolae pentru bunicul sau. Desi cu putine sanse sa ajunga pe tron, in eventualitatea putin probabila de a fi reinstaurata monarhia, Nicolae a devenit o prezenta constanta si a decis sa se mute la Bucuresti, in 2012. 

Principele Nicolae a venit prima data in Romania in 1992, pe cand avea 7 ani. Experienta a fost una impresionanta pentru copilul intens aclamat de cei 1 milion de oameni stransi sa il revada pe regele Mihai. 

Regele Mihai Principele Nicolae

„În seara aceea, le-am dat bătăi de cap părinţilor mei. Eram foarte curios, aşa că am deschis fereastra, am scos capul afară şi fiindcă nu reuşeam să văd foarte bine, m-am aşezat pe pervazul ferestrei. Am luat câteva lalele care se aflau în vaza de pe masă, m-am întors la fereastră şi m-am urcat, din nou, pe pervaz şi, în timp ce mă aplecam, am început să arunc, rând pe rând, câte o floare. La fiecare floare aruncată, uralele mulţimii erau din ce în ce mai puternice”, a povestit Principele Nicolae despre momentul pe care l-a caracterizat ca fiind de o intensa emotie.

Regele Mihai

Regele Mihai Principele Nicolae

In 2010, Nicolae primeste distinctia Nihil Sine Deo, alaturi de titlul de Alteta Sa Regala. A fost momentul in care Nicolae si-a acceptat responsabilitatile si a inteles ca trebuie sa se implice mai mult in viata familiei si a tarii sale. Abia in 2012 se muta insa in Romania. Pana atunci, nu stia prea multe nici despre tara, dar nici despre limba sa. Timp de cateva luni a stat la Iasi si a invatat limba romana. 

Regele Mihai Principele Nicolae

Regele Mihai Principele Nicolae

A locuit impreuna cu Principesa Margareta si cu Radu Duda, insa apoi s-a mutat de la Palatul Elisabeta intr-un apartament. Motivul? Printre altele, daca voia sa comande pizza, nu se faceau livrari la domiciliul sau. 

Regele Mihai Principele Nicolae

Cateva detalii despre principele Nicolae de România

  • Are 32 de ani, este logodit cu Ana-Maria Binder, iar nunta va avea loc in aceasta vara. 
  • S-a născut la Geneva (Elveţia), dar a copilărit la Durham (nord-estul Angliei)
  • Tatăl său, Medforth-Mills, a fost medic şi oficial al ONU
  • Nicolae are o soră mai mică, Elisabeta Karina, a treia în ordinea succesiunii la tron
  • Absolvent al Shiplake College (Shiplake, Anglia) şi al Royal Holloway, University of London
  • E pasionat de călătorii în ţări exotice şi de sport. A călătorit în ţări precum: Namibia, Botswana, Madagascar şi Zimbabwe
  • A moştenit pasiunea bunicului său, Regele Mihai, pentru maşinile de teren
  • A lucrat pentru World Challenge (o companie care îi introduce pe copii în lumea sporturilor extreme). A mai fost chelner, cursant la o şcoală de bucătari, figurant la filmări sau angajat al lanţului de magazine Tesco.
  • A fost exclus din succesiunea la tron dupa ce, in 2015, a fost implicat intr-un scandal: nu a recunoscut ca este tatal unei fetite, nascute din flori.
  • Relatia cu regele Mihai s-a racit ulterior, culminand cu scandalul din urma cu cateva saptamani, cand principele a incercat sa intre fortat in resedinta regala din Elvetia, unde se afla bunicul sau.

Regele Mihai Principele Nicolae

Regele Mihai Principele Nicolae

Regele Mihai Principele Nicolae

Regele Mihai Principele Nicolae

Ce parere ai despre relatia lui Nicolae cu regele Mihai?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea