Social

# imagini cutremuratoare # spitale covid #covid romania #valul patru #covid #spitale romania

Imagini cutremuratoare din spitalele Covid. Romania, ingenunchiata in fata valului 4

Imagini de cosmar din spitalele Covid din Romania. Medicii se lupta non-stop pentru a le da pacientilor o sansa la viata. Saloanele si chiar holurile spitalelor sunt coplesite de bolnavi care au nevoie de oxigen si de eliberarea unui pat la ATI. Din pacate, eliberarea unui loc se face, de cele mai multe ori, prin decesul unui alt pacient.

 

Morgile spitalelor au devenit neincapatoare. Medicii abia mai fac fata numarului mare de pacienti si au ajuns deja la epuizare.

Imaginile din spitalele Covid din Romania sunt cutremuratoare.

O zi in lupta cu pandemia la Spitalul "Floreasca", din Capitala

Spitalul Floreasca, la fel ca toate spitalele din tara, nu mai fac fata valului de bolnavi. Medicii au amenajat scaune pe care unii pacienti asteapta chiar si 24 de ore eliberarea unui pat, iar in tot acest timp au nevoie de oxigen.

Unitatea de Primiri Urgente s-a transformat intr-o sectie de Terapie Intensiva, iar starea de sanatate a pacientilor se degradeaza rapid asteptand un loc la ATI.   

Cei mai multi dintre pacientii care ajung la spital, cu forme grave sunt persoane nevaccinate.  

O pacienta care a ajuns la spital cu o forma grava a bolii, nevaccinata, a fost interbata de reporterii Realitatea ce le-ar transmite persoanelor care nu vor sa se vaccineze si celor care nu cred in existenta bolii. Pacienta a raspuns, cu regret: “Sa faca mai bine ce n-am facut eu. M-am luat dupa ala, dupa ala, ca nu e si… Multa lume a zis ca ii omoara medicii. Nu e adevarat. Asta este cea mai mare minciuna. Nu e adevarat, eu fac trei saptamani aici.”, a declarat femeia pentru Realitatea Plus.

Povestea se repeta in cazul multor pacienti. Un alt pacient nevaccinat, cu o forma grava a bolii, spune, tot cu regret: "Sa se vaccineze fara frica, pentru ca nu e de glumit!".

Un pacient in varsta de 75 de ani, cu toate cele trei doze de vaccin se afla si el internat cu o forma moderata de Covid, dar in cazul lui exista perante. "Sunt spre bine, mai am un plaman putin afectat, stau cu masca si sper sa ma fac bine, sa nu mai dau dintr-una in alta", spune acesta. Dovada ca vaccinul, chiar si in cazul persoanelor in varsta, poate salva vieti.

"Fizic, in acest spatiu, putem sa mai punem niste pacienti. Dupa aceea nu mai avem unde. Ieri au fost 57 de pacienti intr-un spatiu care are 31 de posturi de lucru. Au fost inclusiv pe hol pusi. Vedeti acel scaun? Pentru asta sta! Toate spitalele din Bucuresti au aceasta situatie. Am o curiozitate: pana unde vom ajunge. Pandemia e un dezastru, e ca un cutremur, e un dezastru! Majoritatea pacientilor care vin sunt in stare grava sau in stare care se agraveaza. Toate organizatiile civile, religioase ar trebui sa indemne la vaccinare", a declarat Bogdan Oprita, purtatorul de cuvant al Spitalului Floreasca, din Capitala, potrivit realitatea.net.

Morga spitalului Universitar, neincapatoare! Imagini cutremuratoare cu mortii Covid in saci, lasati pe holuri

Imagini dramatice sunt surprinse si la Spitalul Universitar din Capitala, unde morga a devenit neincapatoare.

Morga este plina iar trupurile persoanelor care au decedat de Covid stau acum in saci, pe targi, pe holurile spitalului. Acest lucru arata, inca o data, cat de grava a flovid valul patru Romania. 

Mai mult decat atat, angajatii spun ca nu mai au nici macar saci in care sa bage trupurile pacientilor decedati. 

In prezent, peste 400 de pacienti pozitivi COVID si aproximativ 400 de pacienti negativi sunt internati, la aceasta ora, la Spitalul Universitar. Dintre pacientii pozitivi, 100 de afla in stare foarte grava. 

”Aproximativ 100 de pacienti sunt internati cu forme extrem de grave, intubati si necesitand suport ventilator avansat. Medicii fac eforturi supraomenesti, dar exista cazuri de pacienti pozitivi, care vin cu forme avansate de boala si care au multiple comorbiditati si din pacate pierd lupta cu boala”, mai spun reprezentatii SUUB, pentru Gandul

 

Din pacate, multe alte persoane se sting din viata inainte de a ajunge la spital.

Romania se confrunta cu cea mai grava criza sanitara din ultimul secol, spun medicii. In ciuda dezastrului, oamenii refuza in continuare vaccinarea, iar altii inca nu cred in existenta virusului si a ravagiilor pe care le face.

FOTO: antena3.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea