Social

#ajutoare oameni #case averiate #inundatii alba #imagini cutemuratoare # florin citu #inundatii

Imagini cutremuratoare din Alba, judetul maturat de ape! Peste 200 de case avariate FOTO/VIDEO

Inundatiile au facut prapad in Alba la finalul acestei saptamani. Localitati intregi au fost maturate de ape. Sute de case au fost daramante sau avariate grav.

 

Peste 200 de oameni au fost neviti sa se refugieze in caminul cultural din Rosia Montana. Alte 40 de persoane s-au adapostit la rude.

Viitura a maturat totul in cale: case, copaci, masini. Oamenii au ramas fara agoniseala de-o viata, fara animalele din curte si fara speranta.

Imagini cutremuratoare din Alba, judetul maturat de ape! Peste 200 de case avariate FOTO/VIDEO

Peste 200 de oameni au fost cazati temporar la Caminul cultural din Rosia Montana. 40 de persoane au fugit la rude pentru a se salva din calea apelor.

In satul Daroaia au fost inundate 72 de case, dintre care una este distrusa in totalitate, iar 16 au fost avariate in urma unei alunecari de teren.

Premierul Florin Citu a reactionat cu intarziere dupa prapadul din judetul Alba. El a transmis pe Facebook ca este permanent informat cu privire la situatia din regiune. 

Florin Citu: “urmeaza partea mai grea... sa refacem tot ce s-a stricat.”

Duminica, premierul Romaniei, Floin Citu, a ajuns in zonele devastate. Acesta a promis ca oamenii afectati de viituri vor primi ajutoare de la stat pentru a-si reconstrui casele. 

„Am creat cadrul legal acum o luna si ceva, prin care putem sa dam ajutoare fara a mai fi nevoie de o sedinta de Guvern, ceea ce inseamna ca dupa ce primim raportul de evaluare, oamenii vor putea sa primeasca sustinere financiara, materiale, tot ceea ce este nevoie. Sunt sume fixe, dar daca este nevoie, se poate suplimenta. In acest moment, trebuie sa ne asiguram ca oamenii pot sa-si recupereze si sa-si repuna gospodariile cat mai repede in situatia initiala.

Acum urmeaza partea mai grea, pe termen scurt, sa refacem tot ce s-a stricat. In primul rand incepem cu gospodariile oamenilor, acolo unde este nevoie, am discutat deja daca este nevoie de apa, vom aduce containere de 1.000 de litri de apa ca sa fie apa potabila in zona, daca este nevoie de locuinte, saltele, utilaje, de Armata, am vorbit cu domnul general (Nicolae Ciuca, ministrul Apararii, n.r.) pentru personal, dar si de utilaj greu pentru a ajuta. Toate resursele vor fi puse la dispozitie pentru a rezolva cat mai repede. In primul rand gospodariile cetatenilor sa poata sa-si revina cat de curand la normal, apoi vom incepe si cu arterele principale”, a spus premierul, potrivit antena3.ro.

FOTO: g4media.ro, click.ro, digi24.ro, observator.ro, romaniatv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea