Social

Iliescu a petrecut Sfintul Ion dupa model suedez

PSD are multi Ioni, insa doar doi importanti: Ion Iliescu si Ioan Rus. Fiecare si-a organizat de Sfintul Ion o petrecere separata, unde si-au invitat apropiatii.

Simbata, ora 11:30. Curtea resedintei Scrovistea s-a umplut de limuzine. Programul primirilor la ziua de nume a lui Ion Iliescu incepuse la ora 11. Primii sositi au fost Sorin Oprescu si Serban Nicolae. Ion si Nina Iliescu i-au intimpinat cu sampanie. La fel si pe urmatorii sositi, Nicolae Vacaroiu, Rodica Stanoiu , Madalin Voicu, Daniela Bartos, Ecaterina Andronescu si Ioan Mircea Pascu . Dupa o jumatate de ora a sosit un grup compact, grupul Contadora, format din Marian Sirbu, Gabriel Oprea, Eugen Bejinariu, Iulian Iancu. Tot atunci au sosit si Dan Nica si Rovana Plumb. La 12 fara un sfert au sosit Adrian Nastase si Liviu Dragnea, care s-au scuzat pentru intirziere spunind ca au fost in Ialomita, unde partidul are probleme cu adversarii politici. Adrian Nastase, dupa ce i-a inminat cadoul luat in comun cu citiva lideri PSD Istoria Bucurestiului de Ionescu-Gion a mai ramas la receptie circa 45 de minute. Mircea Geoana, pe linga buchetul de trandafiri pe care i l-a trimis, l-a sunat pe Iliescu din America, pentru a-i ura La multi ani!. Printre invitati, a fost prezent si Momcilo Luburici, rectorul Universitatii particulare Dimitrie Cantemir .

Aniversare dupa modelul suedez

Iliescu a preferat o petrecere in stil cocktail, unde invitatii au stat in picioare. Adept declarat al modelului suedez, Iliescu l-a introdus si la receptia sa sub forma unui bufet suedez. Oaspetii s-au plimbat unii la altii, pentru a schimba impresii despre vacanta, revelion si sarbatorile de iarna. Pe linga problemele de la Ialomita, o alta tema politica din discutii a fost disputa Nicolaescu-Oprescu. La bar, Iliescu avea in oferta sampanie, whisky, gin, vin, sucuri si apa minerala.

Primirile s-au incheiat la ora 14, spre dezamagirea grupurilor de artisti care ar fi dorit sa-l omagieze pe Ion Iliescu. Lor, dar si celor care ar fi vrut sa-i ureze La multi ani! li s-a transmis ca primirile vor continua azi si miine in Bucuresti, la biroul din strada Atena.

Chef pina dimineata

La Tarnita, cheful grupului de la Cluj a inceput simbata pe la ora 18.00 si s-a terminat duminica la ora doua dimineata. Gratarele incinse in curte ii asteptau pe cei peste 50 de invitati pe care i-a avut vicepresedintele PSD Ioan Rus. Dintre prietenii politici au fost prezenti doar Vasile Dincu, George Maior, Vasile Puscas si Alin Teodorescu, insotiti de neveste si copii. Printre invitati s-au aflat multi rectori si profesori universitari de la medicina, agronomie, politehnica si lideri ai organizatiilor de tineret din Cluj, Alba, Bistrita si Hunedoara. Sarbatoritul a fost in permanenta cu telefonul la ureche, intrucit era sunat pentru felicitari de Geoana, Nastase, Mitrea, Ilie Sirbu si alti colegi de partid. Pe Rus l-au felicitat prin telefon Vasile Blaga, Emil Boc si Gheorghe Funar . La rindul sau, i-a dat un telefon lui Ion Iliescu.

Rus si Dincu live

Spre deosebire de cheful de la Scrovistea, petrecaretii de la Cluj au stat pe scaune la o masa mare, pe care chelnerii o alimentau non-stop. Invitatii s-au udat din belsug cu whisky si vin de Jidvei. Unul dintre momentele de maxima audienta a fost repriza de karaoke. Ioan Rus si Vasile Dincu au cintat citeva piese de-ale folcloristului ardelean Grigore Lese. Gazda si oaspetii s-au intrecut in bancuri regionale despre ardeleni, olteni si moldoveni. Chiar daca si-au propus din start sa nu abordeze teme politice, la un moment dat discutia a deviat, pentru mai bine de doua ore, la subiectul reformei in sanatate si invatamint.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea