Social

#ilie nastase #tigani #franta

Ilie Nastase: "Daca eram presedinte, i-as fi trimis pe tigani in Harghita"

Ilie Nastase sustine pozitia presedintelui Frantei, Nicolas Sarkozy, cu privire la tigani si spune ca, daca ar avea puterea necesara, i-ar muta fortat in Harghita .

Fostul tenisman este revoltat de problemele cauzate de romii care cersesc si fura in Franta: "Am ajuns sa merg pe Champs Elysees cu mana pe buzunar de teama hotilor".

"Sarkozy are dreptate in problema tiganilor. Da, aceasta este parerea mea. Vad ca unii politicieni din Romania si din alte tari ii condamna pe francezi, vorbesc despre drepturile omului si libera circulatie . Pe mine m-ar deranja sa stea cineva cu cortul in fata casei mele, sa ma agaseze prin cersit, sa-mi sperie copiii care se joaca.

Francezii nu au nimic cu cei care isi vad de treaba, dar cand vii la Paris sa dai in cap, sa furi atunci n-ai la ce te astepta", a declarat Nastase, pentru Pro Sport.

Solutia lui Nastase implica mutarea tiganilor in Harghita pentru a schimba componenta etnica a zonei dominate de etnici maghiari.

"Stiti ce as fi facut eu daca eram presedintele Romaniei? I-as fi trimis pe tigani in Harghita, ca oricum acolo sunt foarte multi maghiari si vreo 12 romani. Le-as crea conditii. In felul acesta s-ar schimba si componenta etnica a zonei.

Ceausescu a gresit. Trebuia sa faca in Harghita ce au facut rusii in Basarabia . Eu as vrea ca si romanii din Ungaria sa aiba aceleasi drepturi cu maghiarii din Romania", a mai spus fostul tenisman.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea