Social

Iesirea din transee

Euro 2008 traieste in afara “grupei mortii”. Curajul ofensiv a fost argumentul comun al celor patru supravietuitoare.

Stiam ce ne asteapta si se vorbea soptit despre un Euro alb complet in linia de clasament a nationalei. Sa vedem partea plina a paharului: am ramas in carti pana la ultima repriza a grupelor. Acum pare foarte putin. Dezamagirea nu vine neaparat din cauza rezultatului statistic, ci, mai ales, din jocul plat si searbad. Piturca e tapul ispasitor, mai ales ca de data asta Estul ofera doua mostre de vitejie: Rusia si Turcia joaca pentru podium.

Tactica noastra are un defazaj de patru ani. Santurile grecesti sapate de Rehhagel s-au umplut de sangele soldatilor lui Piturca, ramasi sa se apere pana si in fata unei Olande aliate.


Mutu vorbeste printre dinti despre pasul inapoi impus de tactica emo a intunecatului de pe banca tricolora. Cei noua fundasi din lotul national au facut legea jocului fara mijlocasi.

Misiune imposibila ca un banc spus la radio Erevan: cum sa marchezi fara linie de mijloc, cu un singur atacant in echipa, si ala intors cu spatele la poarta adversa? Simplu: sa ai rabdare ca Banel sa-l vada iesit pe Lobby din cadrul portii. Mircea Sandu e nemultumit sau scoate castanele din foc cu mana Satanei. Vorbeste prima oara public pe o tema draga romanilor: domn strain la nationala. Dupa 2010, bineinteles.

Chiar asa! De ce n-ar tocmi si FRF un mercenar bun? Hiddink e la moda acum si joaca ofensiv. Dar are cu cine! Rusia in careul Olandei avea o regie mai buna decat Harlem sub panou! Piturca vorbeste despre tactica traditionala cu aparare beton si contraatac ucigas. Mostenire de la tata Puiu si glezna lui Hagi. Betonul s-a crapat odata cu pometele lui Radoi, iar Cocis si Codrea nici macar epigoni ai machidonului nu se pot numi. Neputinta din lot s-a altoit peste cea genetica si am pierdut un joc pe care adversarii s-au ferit cat au putut sa-l castige.

Nu vom sti niciodata adevarul despre asta, dar memoria celor zece mii de romani ajunsi la Berna de dragul visului o sa retina vesnic partida cu Olanda ca pe punctul de minim al generatiei Mutu - Chivu. Atacul lui Sandu la scaunul lui Piturca suna aproape ca o dezvaluire a aranjamentului. Pe Nasu’ nu-l ia gura pe dinainte intamplator. Si e prea diplomat ca sa-si atace antrenorul inaintea unei noi campanii impreuna.

Culmea e ca Piti e singurul care ramane pe banca. Compania selecta - Domenech , Donadoni, Van Basten - si-a scos valiza de sub pat si impacheteaza deja. Selectionerul nostru are ragazul contractat pana la sfarsitul campaniei pentru Africa de Sud. Dupa atatia ani de defensiva poate e cazul sa iesim si noi din transee . Indrazneste, Piturca!
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea