Social

#cum scoti capusa #muscaturi capusa

La iarba verde in weekend? E invazie de capuse! Cum sa te feresti

Temperaturile ridicate din ultimele zile au adus cu ele si primele cazuri de muscaturi de capusa. Iesirile in parcuri sau la gratare din weekend au facut ca tot mai multe persoane sa ajunga la spital din cauza muscaturii acestor insecte.

Daca te gandesti ca la acest sfarsit de saptamana sa iesi la iarba verde, trebuie sa iti iei cateva masuri de siguranta pentru a te feri de capuse, mai ales ca in ultimele saptamani zeci de oameni au ajuns la spital din cauza acestor insecte. Medicii recomanda sa porti haine deschise la culoare, sa nu te asezi pe iarba, iar odata ce ajungi acasa sa verfici daca nu cumva ai fost muscat. Locul muscaturii se va inrosi si vor aparea mancarimi, senzatia de arsura si uneori durere.

Nu toate capusele sunt purtatoare de Borellia, asa ca daca ai fost muscat nu inseamna ca ai fost si infectat cu borelioza. Este totusi recomandat sa mergi la medic imediat ce ai observat ca ai fost muscat. Daca nu poti ajunge la un doctor, incearca sa scoti capusa cu ajutorul unei pensete si cu grija sa o extragi cu tot cu clestii cu care s-a atasat. Dupa ce scoti capusa dezinfecteaza locul cu alcool medicinal.

Borelioza (boala Lyme) este o infecţie transmisă prin înţepătura unei căpuşe infectate. Bacteria intră în sânge şi afectează articulaţiile, muşchii, inima şi sistemul nervos. Primul semn al infecţiei este de obicei o urticarie circulară care apare în 1-2 săptămâni de la înţepătură, dar poate apărea şi la 30 de zile după muşcătura căpuşei. Boala Lyme nu se transmite de la o persoană la alta, dar poate fi fatală dacă nu este tratată.

Sursa Foto:www.animamedvet.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea