Social

#boli #somnifere #medicamente #alzheimer

Iei somnifere? Risti sa faci Alzheimer!

In urma unui studiu recent a fost realizata o legatura intre somnifere si incidenta bolii Alzheimer. Astfel, potrivit cercetarii realizate de oamenii de stiinta francezi si canadieni, benzodiazepina din unele pastile prescrise pentru tratarea insomniei creste riscul acestei maladii.

Numai in Marea Britanie se estimeaza ca 1,5 milioane de persoane iau in mod regulat benzodiazepine. Printre medicamentele pe care acestia le iau, adesea prescrise si pe retete de medicii de la noi din tara, se numara Valium, Diazepam, Lorazepam, Temazepam si Nitrazepam.

Potrivit studiului publicat in British Medical Journal, s-a constatat ca pacientii care au luat, chiar si pentru o perioada scurta de timp, doua sau trei saptamani, pastile pe baza de benzodiazepina, au avut cu 51% mai crescut riscul de a dezvolta Alzheimer comparativ cu cei care nu au luat deloc.

Cele mai multe benzodiazepine au un efect sedativ puternic, contribuind la ameliorarea insomniei care insoteste starile de anxietate.

Sursa foto: happyhomeopathy.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea