Social

#diferenta varsta parteneri #longevitate mariaj #casatorie #cerere in casatorie

Divort? Niciodata! Secretul casatoriei pana la adanci batraneti

Exista multe secrete, mai mult sau mai putin dovedite stiintific, care par sa influenteze "rezistenta" unei casnicii: zodia, numarul de copii, banii etc. Cercetatorii au descoperit recent ca partenerii trebuie sa fie atenti si la varsta atunci cand decid cu cine sa se casatoreasca, intrucat pare sa fie decisiva pentru longevitatea mariajului!

Potrivit rezultatelor unui sondaj de opinie american, persoanele care se casatoresc cu parteneri de aceeasi varsta cu ei au casnicii fericite si protejate de riscul divortului.

Diferenta de varsta dintre soti este un factor de risc pentru divort. Chiar si un an diferenta intre varstele partenerilor creste cu 3% sansele de a divorta, in eventualitatea unei casatorii. La o diferenta de 5 ani, sansele de divort ajung pana la 18%, iar la 10 ani, sansele ca mariajul sa se destrame cresc pana la 39%.

Diferentele de varsta inseamna totodata si puncte de vedere distincte vizavi de aspecte importante pentru o casnicie de lunga durata. Diferentele de mentalitate legate de cresterea copiilor, de principiile de viata etc. duc inevitabil la disensiuni frecvente ce pot pune capat oricand capat mariajului.


Sursa foto: Acutezmedia.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea