Social

#alcool #barbati # consum alcool #iesiri baieti

Iata de ce prefera barbatii iesirile "doar cu baietii"

Femeile nu reusesc sa inteleaga de ce barbatilor le place sa petreaca timpul la cate o bauta "doar intre baieti", insa cercetatorii vor sa le linisteasc pe doamnele si domnisoarele care se simt ofensate sustinand ca aceste distractii sunt cat se poate de... normale.

Potrivit unui studiu citat de Time, atunci cand mai multi barbati petrec cateva ore impreuna si consuma bauturi alcoolice, toti se simt mai relaxati si buna dispozitie devine contagioasa. Ei reusesc sa rada cu gura pana la urechi la glumele amicilor, ceea ce nu ar face daca prin preajma ar fi si persoana iubita sau alte femei.

In cadrul studiului, 720 de voluntari, jumatate barbati, jumatate femei cu varste cuprinse intre 21 si 28 de ani, au fost impartiti in trei grupuri: numai femei, numai barbati si un grup mixt. Fiecare grup a primit o bautura alcoolica sau un placebo.

Cercetatorii au observat ca in grupul de barbati alcoolul a stimulat buna dispozitie, comunicarea si legaturile sociale dintre voluntari. Fenomenul nu a fost observat in grupul mixt sau in cel de femei.

Autorii studiului nu au reusit totusi sa afle de ce prezenta unor femei in grupul de barbati inhiba legatura sociala dintre ei.

Sursa foto: thedaddydiaries.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea