Social

#fructe #periaj dinti #consum fructe #spalare dinti #avertizare doctori

Iata ce se intampla cand mananci fructe inainte de culcare!

Cercetatorii au mai daramat un mit: ideea ca fructele consumate seara, inainte de culcare, ajuta la curatarea dintilor sau pot inlocui periajul dentar este falsa si, totodata, periculoasa.

Exista fructe ce curata dintii dupa o masa copioasa, insa efectul lor este temporar si trebuie completat de un periaj dentar corect.

Ipoteza intens raspandita conform careia fructele consumate seara tin locul periajului dentar si curata dintii nu este doar gresita, ci si periculoasa, anunta expertii, citati de publicatia femalefirst.co.uk.

Fructele contin cantitati mari de zahar (fructoza) care ataca dintii si ii predispun la carii si afectiuni. In plus, specialistii avertizeaza ca, pe timpul noptii, glandele secreta cantitati mai mici de saliva, ceea ce inseamna ca zaharul si resturile de fructe de seara nu pot fi curatate corespunzator.

Dintii sunt astfel expusi unui nivel crescut de aciditate in timpul noptii, iar riscul afectiunilor gingivale si dezvoltarii bacteriilor este mult mai mare.

Sursa foto: chicanol.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea