Social

#tehnologie #sms #deformare degete #efecte nocive tehnologie

Iata ce poti sa patesti daca trimiti prea multe SMS-uri!

Pe cat de utile, pe atat de nocive. Tot mai multi tineri ajung sa aiba degetele deformate din cauza SMS-urilor trimise zilnic, sustine medicul psihiatru Florin Tudose. Specialistul spune ca tinerii din ziua de azi ajung sa trimita chiar si 800-1.000 de mesaje pe zi.

Insa acesta nu este singurul efect nociv pe care utilizarea excesiva a telefoanelor din generatia smart il are asupra adolescentilor. "Generatia tanara este o generatie hiperconectata care nu intelege cum ar putea sa faca ceva fara calculator. Acesti tineri nu agreeaza lucrul in echipa. Echipa lor este in retea. Nu mai au contact cu oamenii", a spus medicul la dezbaterea cu tema "Tineretul si sanatatea mintala. Sanatatea mintala conteaza".

In ceea ce priveste retelele electronice de comunicare, Tudose a aratat ca utilizatorul acestora este obligat la o oarecare imobilitate, ceea ce face ca o energie fizica sa se acumuleze si sa nu se mai descarce. Aceasta energie se poate transforma in anxietate, dar si in agresivitate.

"Dependentii de calculator sunt apatici, abulici, anxiosi, au fobie sociala, nu indraznesc sa se afirme, sunt lipsiti, aparent, de orice fel de dorinta", a adaugat medicul psihiatru.

Sursa foto: hothits957.cbslocal.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea