Social

#viscol #ninsori #starea vremii #vreme #ger #zapada

Iarna pune stapanire pe Romania! Ger si ninsori in urmatoarele zile

In urmatoarele zile vremea se va raci accentuat, iar gerul va pune stapanire pe Romania! In plus, va ninge in cea mai mare parte a tarii.

 

Ninsorile pun stapanire pe Romania incepand de azi, cand va ninge in special in nordul Moldovei si in Orientali. Miercuri, ninsorile se vor extinde in cea mai mare parte a tarii, inclusiv in Bucuresti. In Capitala stratul de zapada ar putea ajunge pana la 9 centimetri.

Joi ninsorile se vor opri insa vine gerul. In timp ce in capitala minimele vor scadea pana la -12 grade, in zonele mintane sunt asteptate minime de -20 pana la -30 de grade Celsius. De asemenea, in zonele montane sunt anuntate posibile episoade de viscol.

"Vom asista la un proces de racire accentuat, astfel incat spre finalul saptamanii, vremea va deveni chiar geroasa noaptea in mare parte din tara. Precipitatiile pe care le gasim astazi in mare parte din tara si sunt sub forma de ploaie se vor transforma treptat in nordul Moldovei si Carpatii Orientali in lapovita si ninsoare si vor cuprinde apoi jumatatea de sud a tarii. Pe parcursul zilei de miercuri, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea, in jumatatea de sud a Moldovei, vorbim de precipitatii sub forma de ninsoare, precipitatii insotite de intensificari ale vantului in regiunile sud-estice, mai ales in Baragan, sudul Moldovei si in Dobrogea (…)Vineri spre sambata vom avea parte de ger in mare parte din tara", a declarat meteorologul Alina Serban, potrivit cancan.ro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea