Social

#islanda #vulcan #iarna

Iarna in luna mai din cauza vulcanului din Islanda

In judetul Harghita a lovit gerul in noaptea de luni spre marti. Meteorlogii nu au o explicatia pentru temperaturile deosebit de scazute pentru aceasta perioada, dar cred ca eruptia vulcanului islandez ar putea fi cauza.

Luni noapte, la statia meteo din Bucin, judetul Harghita, s-a inregistrat o temperatura de minus 1,3 grade Celsius. Temperatura record pentru luna mai a fost insotita si de un centimetru de zapada pe Varful Buciu.

In alte localitati din Harghita s-au inregistrat temperaturi la fel de neobisnuite: 3, 5 grade la Joseni si Toplita si 4 grade la Miercurea Ciuc.

Locuitorii din Intorsura Buzaului , considerata cea mai rece zona din Romania, au simtit si ei o primavara mai rece ca de obicei. 

Romanii din zonele afectate se pot imbraca mai gros pana la incalzirea vremii, insa culturile agricole si pomii fructiferi sunt amenintate de frigul neobisnuit.

"Daca acest val de temperaturi scazute va continua ori daca temperaturile vor scadea si mai mult, exista culturi agricole care ar putea fi compromise", a declarat, pentru Romania Libera, profesorul Iancu Morar, de la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj.

Racirea acuta a vremii a putut fi explicata de meteorologi , care spus insa ca motivul ar putea tine de eruptia vulcanului din Islanda. Eruptiile mari din ultimele trei secole au produs ierni mai lungi si mai grele, iar distrugerea recoltelor a dus la foamete in Vestul Europei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea