Social

#vreme #meteo #inundatie

Iarna calduroasa, primavara cu inundatii

Toamna a inceput puternic cu ploi si o racire brusca, dar vremea se incalzeste din nou, iar mercurul din termometre va atinge pana la 20 de grade Celsius.

Temperaturile vor fi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta perioada, iar ultimele trei luni ale anului vor fi sarace in ploi si ninsori , acest lucru favorizand viitorile in primavara viitoare.

In octombrie, temperaturile vor depasi local 20 de grade, dar ploile vor fi cu pana la 50% mai rare fata cantitatea normala de averse pentru aceasta perioada a anului.

Chiar daca temperaturi vor fi ridicate si in luna noiembrie se asteapta si ninsori in a doua parte a lunii. Racirea ar putea duce la formarea de gheata la mal, pe cursul raurilor Bistrita, Olt si Mures, dar si pe unele rauri din centrul si nordul tarii, informeaza Romania Libera.

In decembrie, regimul hidrologic va fi in continuare sub cel normal. Cele mai mici debite vor fi inregistrate pe raurile din bazinul Oltului inferior si din bazinele Vedea, Ramnicu Sarat si Barlad .

Pentru ca sfarsitul de an va fi mai uscat decat media, primavara ar putea aduce fenomene meteorologice extreme. Precipitatiile abundente din martie vor fi urmate de viituri in lunile aprilie-mai.

Zonele cu risc sunt din estul Romaniei (raurile Suceava, Moldova, Prut, Ramnicu Sarat, Putna), precum si Ialomita, Prahova, Oltenia (raurile Olt, Oltet, Tismana, Motru) anunta Realitatea.net.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea