Social

#stimulente #sebastian vladescu #gheorghe ialomitianu

Ialomitianu, in proces cu ministerul de Finante pentru stimulente

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu , se afla in proces cu Ministerului Finantelor. Actiunea a fost pornita in 2007, pe cand era director executiv adjunct al Directiei Finantelor Publice Brasov.

Alaturi de aproape 100 de alti functionari, Ialomitianu a pornit actiunea in justitie pentru pentru recuperarea unor sporuri salariale.

Stimulentele au fost acordate in 2007 de conducerea ANAF pentru rezultate foarte bune inregistrate de Directia Finatelor Brasov, care a fost pe locul doi pe tara in 2007 si pe trei in 2008. Actualul ministru a dat atunci in judecata ministerul, pentru ca a fost platit mai putin ca alti directori.

"Este vorba despre un proces pornit in 2007 pe Legea 188 a functionarilor publici pentru recuperarea unor sporuri, 25% de dispozitiv si 25% de confidentialitate . O parte dintre cei peste 100 de colegi care au deschis actiunea si-au primit banii, inclusiv cativa directori, dar eu n-am primit nimic, pentru ca n-am mai urmarit procesul si nu m-am mai prezentat in instanta.

Mi-am adus aminte de el acum, cand ma intrebati dumneavoastra, dar nu stiam ca merge in continuare, tin minte doar ca a fost casat de Curtea de Apel Brasov cu trimitere spre rejudecare la Tribunal", a declarat ministrul Ialomitianu, pentru Gandul.

 

Comision la sefi pentru stimulente ?

 

Unii angajati din Ministerul Finantelor ar fi primit stimulente pe hartie, dar o parte din bani ar fi mers la sefii lor, potrivit unui ordin intern al fostului ministru al Finantelor, Sebastian Vladescu .

Documentaul a fost publicat pe blogul personal de sindicalistul Liviu Pop, dar Vladescu spune ca aceasta practica nu a putut fi doverita.

"Prin acest document se constanta ca sunt nereguli in acordarea stimulentelor. Cred ca ministrul de Finante trabuia sa faca mai mult decat acest raport. Nu stiu daca a facut alte masuri impotriva acelor care au facut abuz. Acest document intern va deranja in interioul Ministerului de Finante. Se vede cum se administreaza bani", a spus Liviu Pop, secretar FSLI, citat de Realitatea.net.

Fostul ministru de Finante spune ca nu au existat dovezi, ci doar niste informatii.

"Stiu povestea. Nu comentez. Am avut niste informatii, nu am avut dovezi. Am facut o nota prin care le-am spus sa se potoleasca daca cumva se intampla", a declarat Sebastian Vladescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea