Social

#eveniment de educatie #Hour of Code #Hour of Code 2016 #programare #educatie

Hour of Code 2016 - cel mai mare eveniment de educatie, dedicat programarii

Hour of Code (Ora de Programare) este evenimentul de educatie cu cea mai mare amploare internationala dedicat programarii. Incepand din 5 decembrie, in Romania va avea loc cea de-a treia editie a evenimentului.

Timp de sapte zile, in toata tara vor fi organizate evenimente Hour of Code in scoli, licee, universitati si companii. Oricine poate fi gazda unui eveniment Hour of Code, organizatorul avand nevoie doar de un calculator conectat la internet. Programarea este accesibila oricarei persoane cu varste cuprinse intre 4 si 104 ani, iar cei care nu au cunostinte in domeniu pot sa-i descopere secretele. Tutorialele Hour of Code sunt disponibile gratuit pe ro.code.org si pot fi accesate oricand, individual sau sub indrumarea unui coordonator.

Programul Hour of Code se desfasoara in peste 180 de tari din toata lumea si a fost tradus in peste 40 de limbi. Acesta ofera gratuit resursele necesare pentru oricine isi doreste sa invete sa programeze. Pana in prezent, 400.000 de romani s-au inscris si au participat la evenimente Hour of Code in saptamana dedicata programarii in cele doua editii precedente.

"Pentru multi elevi din Romania informatica se rezuma la cursuri de Pascal sau C++ pentru ca doar la acestea sunt expusi. Speram ca Hour of Code o sa dea sansa cat mai multor copii, si nu numai, sa afle mai multe despre secretele programarii. Tehnologia a avansat foarte mult in ultimii ani, iar mediul digital a evoluat dincolo de stiinta programarii: astazi vorbim despre un domeniu ce sta sub semnul inovatiei, si care influenteaza toate celelalte domenii din jurul sau.", declara Alin Chiriac, Fondator & CEO ADFABER.org.

Anul acesta, coordonatorul national al evenimentului, Adfaber.org, invita toate companiile sa devina organizatori, sa transforme evenimentul intr-unul de responsabilitate sociala, oferind o sansa copiilor din medii defavorizare. Companiile pot, de asemenea, sa transforme Hour of Code intr-un eveniment de comunicare interna prin care angajatii pot parcurge, alaturi de copiii lor, o ora de programare. Fiecare eveniment se inregistreaza pe hourofcode.com/ro/ro, iar Adfaber.org ofera tot suportul necesar pentru organizarea evenimentului in fiecare companie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea