Social

# scumpire energie electrica #energie electrica #hidroelectrica

Hidroelectrica a cerut ANRE scumpirea energiei electrice

Compania Hidroelectrica, aflata in insolventa, a cerut Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) sa aprobe majorarea pretului de vanzare a energiei la minim 125 lei MW/ora.

Hidroelectrica, cel mai mare furnizor de energie electrica din Romania, se afla in insolventa din cauza faptului ca vinde curent sub pretul de productie. In consecinta, populatia va cumpara energie de acum inainte doar de pe piata reglementata, informeaza Romania TV.

"Trebuie sa intelegem foarte clar ca nu se pune problema majorarii tarifului de livrare a energiei electrice catre populatie, catre institutiile publice. Este vorba strict de redimensionarea unor calcule interne din piata reglementata, prin corectarea unor metodologii ANRE, dar nu pune problema cresterii tarifului de livrare a energiei electrice", a declarat Remus Vulpescu, administrator special al Hidroelectrica, pentru Romania TV.

Foto: detesenergy.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea