Social

#harta globala obezitate #harta globala #cia

Harta globala a obezitatii de la CIA. Iata cat cantaresc romanii in ochii spionilor americani!

Agentia de spionaj americana CIA, in colaborare cu cercetarorii de la Universitatea Oxford, a intocmit o harta globala o obezitatii pentru a atrage atentia asupra pericolului reprezentat de acesta maladie. Cele mai ingrijoratoare date vin din insulele Pacificului de sud, insa si Europa se plaseaza pe un trend ascendent al cazurilor de obezitate.

Romania are o rata de doar 15% de persoane obeze in randul populatiei, reprezentand un nivel sub media europeana. Din punctul acesta de vedere stam mai bine decat vecinii bulgari, sarbi si ucraineni a caror populatie obeza reprezinta 20% din totalul locuitorilor. Ungurii si rusii par sa aiba o alimentatie nesanatoasa, rata obezitatii din aceste tari depasind 25%.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Britanicii, germanii si spaniolii sunt printre cei mai dolofani vest-europeni, cu o medie de populatie obeza cuprinsa intre 25,1% si 26,9%. In Statele Unite, situatia este si mai drastica, o treime din populatie fiind atinsa de obezitate.

Alarma este data de insulele din Pacificul de sud: Samoa, Nauru, Tonga si Palau unde rata obezitatii se inscrie intre 50 si 74 de procente. De vina pare sa fie alimentatia occidentala introdusa in aceste insule dupa al doilea Razboi Mondial.

Sursa foto principala: hh.com.ua

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea