Social

#harta fricii Bucuresti #zone periculoase Bucuresti #zone Bucuresti

“Harta fricii” in Bucuresti. Care este cel mai periculos cartier?

Zona Rahova este fruntasa in topul celor mai periculoase zone ale Capitalei, urmata de Berceni, Obor, Chitila. La polul opus se situeaza zonele Primaverii si Cotroceni.

Specialistii Departamentului de Sociologie din cadrul scolii Nationale de Studii Politice si Administrative (SNSPA) au realizat o „harta a fricii” din Capitala, pe baza unui chestionar la care au raspuns bucurestenii care traiesc in diverse cartiere din Capitala.

Repondentii care au participat la studiu au atribuit fiecarui cartier o valoare corespunzatoare sigurantei dupa cum urmeaza: foarte sigur, sigur, siguranta medie, nesigur si periculos. In urma centralizarii raspunsurilor a fost realizata o harta a fricii in Bucuresti, potrivit blogului Geografie Mentala.

Studiul arata ca cele mai bune zone in privinta sigurantei sunt: Primaverii – Floreasca – Herastrau – Aviatiei – Baneasa in partea de nord cu prelungire spre vest in 1 Mai; Cotroceni cu prelungire spre vest mai estompata in Drumul Taberei si Tineretului – Titan in partea central-estica.

Zonelor periculoase sunt grupate in trei areale: Rahova – Ferentari, de departe cea mai periculoasa zona perceputa, la care se adauga Ghencea spre nord; Colentina – Baicului – Pantelimon in nord-est si Giulesti – Giulesti-Sarbi – Straulesti in nord-vest. Cartierele Berceni, Vitan sau Militari se gasesc intr-o zona neutra de siguranta.

Culoarea rosie reprezinta zonele pe care locuitorii din Bucuresti le considera periculoase, in timp ce cele verzi sunt sigure.

Sursa foto: interet-general.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea