Social

Haos in evidentele BEM si BEC

Depunerea si afisarea candidaturilor la Primaria Capitalei denota o totala lipsa de coerenta a activitatii BEM si BEC.

Datele prezentate de BEM in "procesul- verbal de ramanere definitiva a candiaturilor pentru functia de primar general", dar si cele inaintate de BEC Consiliului National de Studiere a Arhivelor Securitatii sunt incomplete, fara sa prezinte elemente necesare pentru identificarea persoanelor care candideaza. De exemplu, pe lista procesului-verbal al Biroului Electoral Municipal Bucuresti nu apare locul de nastere al candidatilor, fiind publicate doar adresa si datele din buletin.

In legea privind alegerile locale se spune insa clar ca "listele de candidati trebuie sa cuprinda numele, prenumele, locul si data nasterii, domiciliul". In plus, BEM mai si pierde candidati pe drum, cum a fost cazul lui Alexandru Mironov, din partea Partidului Socialist Roman. El a fost sarit la finalizarea procesului-verbal.

Reprezentantul PSR fusese inscris pe lista finala postata pe site-ul BEM, dupa care a fost prezentata o alta lista, pe care Mironov nu mai aparea. Procesul-verbal al candidaturilor definitive pentru functia de consilier general nu prezinta decat numele acestora, fara nici o data de identificare. Din aceasta cauza, membrii Colegiului CNSAS s-au plans ca listele de candidati la alegerile locale din Bucuresti si din tara inaintate de BEC sunt incomplete, astfel ca nu pot sa-i identifice pe candidati pentru a face verificarile necesare privind colaborarea cu Securitatea.

"Nu avem cum sa verificam candidatii avand in vedere halul in care aceste liste ne-au parvenit", a declarat marti Cazimir Ionescu, membru in Colegiul CNSAS. La randul sau, presedintele CNSAS, Ladislau Csendes, a afirmat ca "a venit, din pacate, doar jumatate din lista cu candidati, care intr-o mare masura sunt incomplete. Deci cineva triaza inaintea noastra ce e de verificat si ce nu e".

Ionescu a mai spus ca si legea cuprinde o serie de lacune, deoarece nu exista o prevedere legata de trecerea in CV-ul candidatului a numelui tatalui si al mamei. Presedintele BEM, Constantin Marino, sustine ca lista depusa de candidati si procesul-verbal al candidatilor ar fi doua lucruri diferite si ca BEM nu e obligat sa treaca in procesul-verbal toate datele. El nu crede ca CNSAS a primit date incomplete.

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea