Social

#hantavirus china #izolare #china #hantavirus

Hantavirusul - un nou virus ucigas in China! Mai multe persoane in izolare

Un om a decedat in China din cauza hantavirusului, un virus asemanator coronavirusului. Alte 32 de persoane care au intrat in contact cu acesta sunt in izolare si au fost testati pentru a se depista daca au virusul.

Barbatul a calatorit din provincia Yunnan, unde locuia, in provincia Shandong, la locul de munca, cu un autobuz. Toate persoanele din autobuz (32 la numar) sunt acum in izolare si li s-au efectuat teste pentru depistarea hantavirusului.

Din fericire, aproape niciodata hantavirusurile nu pot fi transmise de la om la om, informeaza dailymail.co.uk.

Simptomele hentavirusului sunt: febra, frisoane, dureri de corp, dureri de cap, greata si voma, dureri abdominale, iritatie, tuse seaca urmata de dificultati de respiratie. 

In 2012, un barbat de 28 de ani din Marea Britanie, depistat cu hantavirus a stat internat timp de 52 de zile in spital pentru a se recupera. Acesta a fost internat dupa patru zile in care a prezentat febra, vomita si avea dureri puternice de cap.

Ce este hantavirusul

Hantavirusurile sunt o familie de virusuri care este propagata de rozatoare. Din fericire hantavirusul nu se poate lua pe cale aeriana. Acesta se transmite doar prin urina, materii fecale sau saliva rozatoarelor si, mai rar, prin muscatura acestora. Hantavirusul poate fi luat si de pe fructe sau legume daca acestea au fost “atinse” de rozatoare si au urme de urina sau saliva pe ele.

Diagnosticarea poate fi dificila deoarece primele simptome sunt asociate cu cele provocate de virusurile obisnuite.

Odata intrat in organism, hantavirusul poate duce la Sindromul Pulmonar Hantaviral care se traduce prin infectii la nivelul plamanilor si se raspandeste si la restul organelor, incluzis la inima, provocand daune in tot organismul.

Hantavirusul este fatal in proportie de 35-50% din cazurule de infectare.

Cand virusul afecteaza inima,  aceasta isi reduce capacitatea de a pompa sangele in organism, ducand la scaderea presiunii sangelui si a lipsei de oxigen din corp, ducand la decesul persoanelor infectate, potrivit dailymail.co.uk.

Nu exista un vaccin impotriva hantavirusului si nici un tratament specific pentru persoanele infectate. Pacientii sunt tratati in functie de simptomele pe care le au si de modul in care virusul le afecteaza organele, cel mai frecvent acestia suferind de insuficienta respiratorie.

Persoanele care au luat contact cu rozatoare si prezinta simptome precum febra, dureri musculare si dificultati respiratorii trebuie sa apeleze de urgenta la medic, mai informeaza dailymail.co.uk.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea